Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στους αγρότες: Είναι «μπλόκα» στην αλήθεια – «Τζάμπα χρήμα δεν μοιράζω»

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους επιτέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες με αιχμή τους αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι έχουν καταστραφεί από την κακοκαιρία Daniel κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τη σύγκρουση και την επίθεση στους αγρότες επειδή εμφανίστηκε στη Βουλή με άδειο καλάθι απέναντι στα αιτήματα των αγροτών.

«Πείτε μου έναν Θεσσαλό που πληροί τις προϋποθέσεις και δεν έχει πάρει την πρώτη αρωγή» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι όσοι δεν πήραν δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και κάνοντας λόγο για ψέματα. « Πρόκειται για fake news που ταξιδεύουν εύκολα από καφενείο σε καφενείο από τον κάθε αγροτοπατέρα», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας  «τζάμπα χρήμα δεν πρόκειται να μοιράσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μόνο δύο μέτρα για τους αγρότες, την έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ στα αγροτικά τιμολόγια από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και για το 2024 όπως ίσχυσε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει για ποιο λόγο έχουν καθυστερήσει οι αποζημιώσεις και για ποιο λόγο δεν απαντούν στους αγρότες και κτηνοτρόφους για τα ποσά της αποζημίωσης και τον χρόνο πληρωμής τους υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα αλλά και λείπουν βασικά δικαιολογητικά από τους αγρότες, υποστηρίζοντας ότι μόνο 4.000 έχουν καταθέσει.

Για την επιδότηση ενοικίου όπου δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμα το 50% των αιτήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να περάσει το θέμα στα γρήγορα λέγοντας απλώς ότι «έχουμε 2.999 αιτήσεις επιδοτήσεις ενοικίου, έχουν εγκριθεί οι μισές και πιέζω τις υπηρεσίες να κινηθούν πιο γρήγορα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μόνο δύο μέτρα για τους αγρότες, την έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ στα αγροτικά τιμολόγια από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και για το 2024 όπως ίσχυσε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, ανακοίνωσε ρύθμιση χρεών σε τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ και εκκίνηση του προγράμματος «φωτοβολταϊκά στο χωράφι» για νέους αγρότες.

Κατά τα άλλα, έβαλε ταφόπλακα στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, λέγοντας πως επί διακυβέρνησης του «δεν θα αναβιώσει το σύνθημα: “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”» και πως «οι εποχές των λεφτόδεντρων έχουν περάσει. Κάποιοι θέλουν να τα ξαναφυτέψουν σε λάθος εποχή».

Δείτε την τοποθέτηση Μητσοτάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί