Ηράκλειο: Ραντεβού των αγροτών στα Πεζά το πρωί της Κυριακής

Ανακοίνωση – κάλεσμα για την πραγματοποίηση αγροτικής κινητοποίησης στα Πεζά την Κυριακή στις 11 το πρωί. Για την οργάνωσή της πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μμ σύσκεψη στο ΚΑΠΗ Αρχανών:

Γυναίκα αγρότισσα πες ΩΣ ΕΔΩ!

Αντιστάσου! Οργανώσου! Πάλεψε!

Εσύ που δουλεύεις ήλιο με ήλιο και δεν έχεις… στον ήλιο μοίρα!..

Εσύ που πουλάς μισοτιμής τα προϊόντα σου και τα αγοράζουμε πανάκριβα από τα Σούπερ Μάρκετ…

Εσύ που παθαίνεις ηλεκτροσόκ με τους αυξημένους λογαριασμούς και τη βαριά φορολογία & πληρώνεις επιπλέον Δημοτικά Τέλη & Φόρους…

Εσύ που ζεις την κλιματική αλλαγή & ο ΕΛΓΑ σε αφήνει απροστάτευτη.

Εσύ που μεγαλώνεις τα παιδιά σου με χίλιες δυο θυσίες και γίνεται χίλια κομμάτια για να στηρίξεις τους ηλικιωμένους και τα ΑμΕΑ ελλείψει κρατικών και κοινωνικών υπηρεσιών, βάζοντας όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εσύ που αναγκάζεσαι να δουλεύεις μέχρι τα βαθιά γεράματα γιατί η σύνταξη δεν φτάνει…

Γυναίκα της υπαίθρου,

Είτε είσαι αγρότισσα, είτε εργάτρια γης, είτε εποχιακά εργαζόμενη, είτε άνεργη, είσαι το μεγαλύτερο θύμα της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων, της Ε.Ε. που με την εφαρμογή της ΚΑΠ ξεκληρίζει εσένα και την οικογένεια σου. 

Οι Αρχανιώτες από νοικοκυραίοι γίνανε… φαμέγιοι!!

Όλο και περισσότερο οι νέοι άνθρωποι οδηγούνται στο Ηράκλειο ή στα ξενοδοχεία για δουλειά με απαράδεκτους όρους, για «ένα κομμάτι ψωμί» για να καταφέρουν να ζήσουν.

Η διάλυση και το ξεπούλημα του Συνεταιρισμού και της περιουσίας του ήταν μεθόδευση για να κερδίσουν μια χούφτα εμποροβιομήχανοι της περιοχής, να μείνει απροστάτευτος ο αγρότης δίχως κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα του…Όχι ότι τότε ήταν όλα τα προβλήματα λυμένα, αλλά υπήρχε ένα δίχτυ προστασίας για τον βιοπαλαιστή αγρότη.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται τα κόμματα της Ε.Ε. ήρθε! Όχι όμως για ‘σένα και την οικογένεια σου. Για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των μεταποιητών, των αλυσίδων, των επιχειρηματικών ομίλων, που τώρα «σπέρνουν» παντού φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, αλλά εσύ δεν πληρώνεις φθηνότερα το «καθαρό» ρεύμα.

Έλα μαζί μας! Οργανώσου στον αγροτικό σύλλογο, στην ΟΓΕ!

Είναι οι δυνατοί. Δεν είναι όμως παντοδύναμοι!!! Όταν η αγροτιά βγήκε οργανωμένα στο δρόμο κέρδισε! πχ το αφορολόγητο. Αυτός είναι ο δρόμος! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες της χώρας μας, της Γερμανίας, της Γαλλίας!

Εδώ και τώρα απαιτούμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματά μας. 

Θα επιβάλλουμε με τον αγώνα μας τα αιτήματα 

της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Πάλεψε μαζί τους με αγρότες, για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, να επιδοτηθούν οι ελαιοπαραγωγοί 200 ευρώ το στρέμμα για την ακαρπία στην ελιά, να αποζημιωθεί η ζημιά του περονόσπορου στα αμπέλια.

Πάλεψε μαζί με τους αγρότες, δίπλα δίπλα, για να επιδοτηθεί η παραγωγή ενάντια στις περικοπές της ΚΑΠ που ευθύνονται για την μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων.

Πάλεψε μαζί με τους αγρότες, για να έχεις έργα υποδομής, για έργα αντισεισμικής θωράκισης (π.χ να ελεγχτούν τα σχολεία), αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Πάλεψε μαζί με τους αγρότες, για να έχεις αρδευτικό νερό (πχ από το φράγμα στα Χάλαβρα), να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

Πάλεψε για να έχεις δωρεάν υγεία και παιδεία, πολιτισμό, να είναι κοινωνικά αγαθά!

Πάρε μέρος στην σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα, την ερχόμενη Παρασκευή 2 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Αρχανών.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 4/2 στις 11 π.μ. στα ΠΕΖΑ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί