ΠΑΓΝΗ: Μετά τους γιατρούς και το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει τον διοικητή για άκρατο αυταρχισμό

Για μεθόδους άκρατου αυταρχισμού κατηγορεί το σωματείο των Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ τον διοικητή του νοσοκομείου, σημειώνοντας πάντως ότι τον “αέρα” τον παίρνει από την πολιτική της κυβέρνησης.

Δείτε:

Η τριμελής επιτροπή ιατρών ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ για τον αυταρχισμό της διοίκησης του νοσοκομείου

“Οι ελλείψεις, η υπερεργασία, η υπερεφημέρευση, οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι χαμηλές αμοιβές και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων είναι το νέο ΕΣΥ που η κυβέρνηση ετοιμάζει για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς”, σημειώνει το σωματείο..

Η ανακοίνωση:

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ

Τα πρόσφατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΓΝΗ (μεταξύ του εκπροσώπου των γιατρών και του διοικητή) δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση καταφεύγει σε μεθόδους άκρατου αυταρχισμού. Έρχονται να επιβεβαιώσουν όσα έχουμε καταγγείλει κατά καιρούς, τόσο για την ίδια τη λειτουργία του οργάνου όσο και για τον ίδιο το νόμο “περί λειτουργίας των συλλογικών οργάνων,” που δίνει αέρα στον εκάστοτε διοικητή να συμπεριφέρεται σαν Καίσαρας. Άλλωστε, στη συγκεκριμένη διοίκηση, ακριβώς πριν ένα χρόνο, η κυβέρνηση είχε ανανεώσει τη θητεία της, επιβραβεύοντας την εξευτελιστική συμπεριφορά της προς τους αναισθησιολόγους και την αμφισβήτηση της νοσηλείας τους.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές αυτήν την ανάρμοστη συμπεριφορά της συγκεκριμένης διοίκησης. Από τις απαγορεύσεις για να μην κάνουμε δηλώσεις στα ΜΜΕ οι εκλεγμένοι του σωματείου και η τριμελής επιτροπή των γιατρών, την απαξιωτική και απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε όποιον εργαζόμενο διαμαρτυρηθεί, τις συνεχείς εντολές για τις μετακινήσεις και τις ανακλήσεις των αδειών κ.λπ.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η συγκεκριμένη διοίκηση αποτελεί εξαίρεση. Είναι πολιτική του ίδιου του Υπουργείου Υγείας για την προώθηση της χαριστικής βολής για το ξεκλήρισμα του δημόσιου συστήματος Υγείας. Οι ελλείψεις, η υπερεργασία, η υπερεφημέρευση, οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι χαμηλές αμοιβές και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων είναι το νέο ΕΣΥ που η κυβέρνηση ετοιμάζει για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι ενημερώνουμε τη διοίκηση και την κυβέρνηση που τη διόρισε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της δουλειάς μας, δεν συμβιβαζόμαστε με τον εκφοβισμό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε με αυτοθυσία στη στήριξη των συνανθρώπων μας στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο του νησιού.

Ας μην περιμένουν από εμάς να σκύψουμε το κεφάλι και να αψηφήσουμε το ηθικό καθήκον μας! Ως υγειονομικοί, να καταγγέλλουμε τις εγκληματικές πολιτικές τους και αταλάντευτα να διεκδικούμε μέτρα τόσο για την υγεία του λαού όσο και για τη δουλειά μας, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας, φωνάζουμε ένα στεντόρειο «ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!», στις άδικες, αυταρχικές και επιβλαβείς αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης, που πλήττουν καίρια εργαζόμενους και ασθενείς και συνολικότερα το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου και γενικότερα της Υγείας!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί