Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνελιου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία απευθύνει κάλεσμα στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 18.:30 της 17ης Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ! Όλα κατακτιούνται με αγώνα και διεκδίκηση

Μισό αιώνα μετά η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι ζωντανή στη συλλογική μνήμη του λαού μας. Τότε έγινε φωνή του λαού που καταπιεζόταν,των φυλακισμένων και βασανισμένων που αντιστέκονταν στη δικτατορία, κλόνισε τη διεθνή κοινότητα και οδήγησε τη χούντα σε αναδίπλωση, μέχρι την τελική της ήττα και την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Σήμερα ζώσα παρακαταθήκη, οδηγεί τους αγώνες για δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και προκοπή. Το ιστορικό σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», σηματοδοτεί και σήμερα τις διεκδικήσεις της νεολαία μας και τους εργαζόμενους. 

Το σύνθημα αυτό δεν αποτέλεσε μόνο πηγή έμπνευσης για ολόκληρες γενιές μετέπειτα, αλλά παράλληλα αποδείχθηκε ένα σύνθημα που προκαλούσε και προκαλεί αποστροφή σε κάθε λογής αντιδραστικούς κύκλους, που ακόμα και σήμερα για τους δικούς τους λόγους προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να υποτιμήσουν τη σημασία της εξέγερσης του 1973

Σήμερα που μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας μας, δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ολίγων. Σήμερα που ατομικά δικαιώματα και ελευθερίας είναι και πάλι στο στόχαστρο δικτύων επιτήρησης και παρακολουθήσεων. Σήμερα που γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη αιματοχυσίας στην Παλαιστίνη.

 Το αίτημα για ένα καλύτερο μέλλον παραμένει ζωντανό και ορίζει το σήμερα. Ιδίως σε εποχές που αντιμετωπίζουμε νέες μορφές αυταρχισμού και ανελευθερίας. Μπροστά σε μία πολιτική εξουσία που λεηλατεί την κοινωνία για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ταυτόχρονα δεν σέβεται το κράτος δικαίου και την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Η εξέγερση του Νοέμβρη μας θυμίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται στο λαό, αν ο ίδιος δεν το διεκδικήσει. 

Τιμούμε τη μνήμη των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλούμε τα μέλη, τους φίλους, τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά, το απόγευμα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου στις 18:30, στην συγκέντρωση και στην πορεία, στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί