ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Χωρίς απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα η επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών

Είναι πλέον αδιάφορες για τους Πολίτες και τους Φορείς του Νομού μας, αυτές οι επισκέψεις των Υπουργών της Κυβέρνησης της ΝΔ, που αντί να δίνουν λύσεις και απαντήσεις, σε ζητήματα καίρια που απασχολούν τον τόπο μας, καταντούν τουριστικές περιοδείες

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του υπουργού υποδομών και μεταφορών στην Κρήτη εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μέσω της οποίας καταγγέλλει ότι ο υπουργός δεν έδωσε απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα του νησιού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και μεταφορών: Χωρίς απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα


Η επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών στην Κρήτη, αναμενόταν τουλάχιστον να δώσει επιτέλους σαφείς απαντήσεις στα κρίσιμα και χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας. Αντί για τούτο είχαμε τα συνηθισμένα ευχολόγια και τις κενού περιεχομένου εξαγγελίες: ΘΑ γίνουν οι απαλλοτριώσεις. ΘΑ στηθούν εργοτάξια. ΘΑ γίνουν τα Δικαστικά Μέγαρα. Θα ολοκληρωθούν φράγματα. Ατέλειωτα ΘΑ…Ας δούμε όμως αναλυτικά τι δεν είπε:

Για τον ΒΟΑΚ:

Ένα έργο ουσιαστικά φάντασμα. Αφού καθυστέρησε η Κυβέρνηση να επανεκκινήσει το έργο επί 3 χρόνια, ουσιαστικά αποδεχόμενη το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, επί το δυσμενέστερο μάλιστα, παρατηρούμε και πάλι καθυστερήσεις και παρά τις φιέστες που διοργανώθηκαν (Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος), ούτε οι απαλλοτριώσεις έχουν προχωρήσει, ούτε εργασίες πραγματοποιούνται σε κανένα τμήμα του. Δεν γίναμε σοφότεροι ούτε για τα αναγκαία έργα του ΒΟΑΚ, που απασχολούν την τοπική Κοινωνία: την υπογειοποίηση του ΒΟΑΚ στα αμιγώς αστικά τμήματα, παρά τις διαρροές. Την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου. Τις οριοθετήσεις ρεμάτων, απορροής ομβρίων, αποστραγγίσεις. Τις χωροθετήσεις σταθμών διοδίων, στις παρακάμψεις των πόλεων. 

Για το Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης:

Καμιά κουβέντα για την επόμενη μέρα. Περιλαμβάνονται στα σχέδια της Κυβέρνησης, ο Δήμος Ηρακλείου, Η περιφέρεια Κρήτης ή έχει ήδη «χαρισθεί» σε ιδιώτες;

Για το Αεροδρόμιο Καστελίου:

Καμιά πρόβλεψη για τις συνδετήριες οδούς  του  αεροδρομίου με τη Μεσαρά,  την αναβάθμισή των υπαρχόντων, κανείς σχεδιασμός για μέσο σταθερής τροχιάς. Για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα όλης της λεκάνης. Καμιά ανακοίνωση για νέες μελέτες στατικής επάρκειας του νέου αεροδρομίου που θα λαμβάνει υπόψιν της τα νέα σεισμολογικά δεδομένα της ευρύτερης

Για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου:

Αόρατοι και πάλι!! Δυόμιση χρόνια οι σεισμόπληκτοι διαμένουν σε κοντέινερ υπό άθλιες συνθήκες. Υποστελεχωμένες υπηρεσίες, αδιαφορία και ανυπαρξία σχεδίου για την ανόρθωση όλης της πληγείσας περιοχής κυριαρχούν. Το μόνο που απομένει στους κατοίκους είναι οι υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται. 

Είναι πλέον αδιάφορες για τους Πολίτες και τους Φορείς του Νομού μας, αυτές οι επισκέψεις των Υπουργών της Κυβέρνησης της ΝΔ, που αντί να δίνουν λύσεις και απαντήσεις, σε ζητήματα καίρια που απασχολούν τον τόπο μας, καταντούν τουριστικές περιοδείες. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί