Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τη σημερινή απεργία

Kάλεσμα στις σημερινές απεργιακές κινητοποίησεις απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στο κάλεσμα αναφέρεται αναλυτικά:

Η πολιτική της ΝΔ, οδηγεί τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι βιώνουν εργασιακές συνθήκες γαλέρας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ωράρια λάστιχο, με μισθούς πείνας. Τα  πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας, στενάζουν από την ακρίβεια  και αγωνιούν για την επιβίωσή τους πλέον.

Η αντίδραση σε όλα τούτα κορυφώνεται με την απεργία της ΓΣΕΕ και των εργατικών κέντρων ανά την Ελλάδα την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Απριλίου.

 Διαδηλώνουμε όλοι και όλες μαζί για να μπει τέλος:

  • Στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, στα ωράρια λάστιχο, στις απλήρωτες υπερωρίες, στις ανεξέλεγκτες απολύσεις και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Στην ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Στην απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την ακραία ενταντικοποίηση της εργασίας που οδηγούν σε συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα.
  • Στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.
  • Στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Στην κυβερνητική ανοχή στην αισχροκέρδεια και του πλουτισμού των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.

Τα αιτήματα των εργαζομένων, δίκαια και απολύτως αναγκαία  ώστε να εξασφαλίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια: 

  • Κατώτατος μισθό 900 ευρώ και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας και μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια. Στήριξη των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Ισχυροί ελεγκτικοί μηχανισμοί, συνεχείς έλεγχοι για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, όλοι και όλες μαζί στις 10.00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετέχουμε και αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ζωή και εργασία. Για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Για να μπει επιτέλους τέλος στην πιο ακραία αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί