ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για τα “έργα Αυγενάκη” αξίας εκατ. ευρώ που ρημάζουν αφημένα στην εγκατάλειψη: «Με ξένα κόλλυβα, έργα αυτοπροβολής»  

Ανακοίνωση με αφορμή την καταγγελία του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, για τα “έργα Αυγενάκη” στον Καρτερό που κόστισαν 6 εκατ. Ευρώ και σήμερα, λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια, έχουν μετατραπεί σε χορταριασμένες εγκαταλειμμένες εκτάσεις, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δείτε επίσης: Εικόνες ντροπής: Ιδού τα “έργα Αυγενάκη” στον Καρτερό με κόστος εκατ. € – Εγκατάλειψη μετά τα λαμπερά εγκαίνια και τα σόου με Μητσοτάκη (φωτο)

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με ξένα κόλλυβα, έργα αυτοπροβολής  

Η καταγγελία του Προέδρου  της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου σε ανάρτησή του στα social media, για την κατάσταση που επικρατεί στο Karteros Beach Sports Center το οποίο κόστισε 6 εκατ. Ευρώ, λίγους μήνες μετά τις φιέστες των Κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του Πρωθυπουργού,  φανερώνει την αλήθεια του παραπάνω τίτλου: κανένα ενδιαφέρον για χρηστή διαχείριση. Όλα στο βωμό της αυτοπροβολής και της εικόνας που επιθυμούν οι κυβερνητικοί να εξυπηρετήσουν κάθε φορά. 

Τη στιγμή που με κυνικό τρόπο απαντούν αρνητικά στα αιτήματα συνταξιούχων κι εργαζομένων για αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον το κόστος ζωής, ξοδεύουν απλόχερα για έργα αυτοπροβολής, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαφάνεια, χωρίς φροντίδα για τη συντήρησή τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ με ερωτήσεις στη Βουλή αλλά και δελτία τύπου από τότε είχε επισημάνει τις παρατυπίες του παραπάνω έργου: 

  1. «Επιλέχτηκε η διαδικασία: διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, προϋπολογισμού ποσού 4.125.896,55 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με πρόφαση το κατ’ επείγον της ανάθεσης.
  2. Στην  πρόσκληση για την επιλογή αναδόχου και της  εργολαβικής σύμβασης δεν περιλαμβάνονται κρίσιμα αναλυτικά στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και το είδος εργασιών, τις τιμές μονάδας, τον επιμερισμό του προϋπολογισμού ανά είδος εργασίας». 

Φυσικά οι απαντήσεις που ζητούσαμε ποτέ δεν ήρθαν, ολοκληρώθηκε το έργο, σπαταλώντας κοντά στα 6 εκ ευρώ και σήμερα εγκαταλελειμμένο, όπως και πολλές άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις, ουσιαστικά φανερώνει την κυβερνητική αλαζονεία του περιβόητου 41%: Δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν και για τίποτα. 

Επανερχόμαστε επειδή η διαχείριση των οικονομικών, πρέπει να βασίζεται στις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας, θα πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις και να απολογηθεί. Τις οφείλουν, όχι σε εμάς, αλλά κυρίως στους πολίτες του Ηρακλείου,  που ως φορολογούμενοι πλήρωσαν τα συγκεκριμένα έργα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί