Μέση Ανατολή: Τραγικές εικόνες – Σε φορτηγά ψυγεία παγωτών διατηρούνται οι σοροί των Παλαιστίνιων

Στους 2.450 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 724 παιδιά και 459 γυναίκες – 1.300 νεκροί Ισραηλινοί από τις επιθέσεις της Χαμάς

Σε καταψύκτες φορτηγών με παγωτά φυλάσσονται οι σοροί των Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ στη Γάζα, αφού η μεταφορά τους είναι επικίνδυνη, όπως περιγράφει αξιωματούχος στον τομέα της Υγείας.

Όπως μεταδίδει το Sky News, ο Γιάσερ Αλί, γιατρός στο νοσοκομείο Shuhada al Aqsa, εξήγησε ότι το νεκροτομείο μπορεί να χωρέσει μόνο 10 πτώματα. Γι’ αυτό «φέραμε καταψύκτες παγωτών από τα εργοστάσια, έτσι ώστε να αποθηκεύσουμε τον τεράστιο αριθμό» των νεκρών, συμπλήρωσε ο γιατρός.

Μια εικόνα τραγικής ειρωνείας, αφού τα φορτηγά – ψυγεία εξακολουθούν να διαφημίζουν φωτογραφίες από χαρούμενα παιδιά που τρώνε το παγωτό τους, τη στιγμή που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια νεκροτομεία.

Παλαιστίνη Γάζα σοροί
Sky News

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις ισραηλινές επιθέσεις έφτασε τους 2.450, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 724 παιδιά και 459 γυναίκες. Ακόμα, στους 9.200 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Το Ισραήλ λέει ότι ετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια του πολέμου του με την παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων εκτεταμένων επιθέσεων και «σημαντικών χερσαίων επιχειρήσεων». Μάλιστα, άρχισε την επίθεση αντιποίνων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, από τις οποίες σκοτώθηκαν 1.300 άνθρωποι.

Ο ισραηλινός στρατός έχει προειδοποιήσει 1,1 εκατ. ανθρώπους που ζουν στη βόρεια Γάζα να απομακρυνθούν νότια για την ασφάλειά τους. Σε βίντεο έχουν καταγραφεί εκρήξεις και πτώματα κατά μήκος μιας διαδρομής εκκένωσης της Γάζας την Παρασκευή (13/10), καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον πυκνοκατοικημένο θύλακα.

Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα βαθαίνει, με προειδοποιήσεις ότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, καθώς το Ισραήλ επιβάλλει «πλήρη πολιορκία». Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο έδαφος που διοικείται από τη Χαμάς από το περασμένο Σάββατο (07/10), όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί