Οι εικόνες της ντροπής: Ιδού γιατί τα ελικόπτερα δεν πετούσαν να σώσουν κόσμο -Πλημμύρισε η βάση τους!

Φωτογραφία από Κώστα Βαξεβάνη

Εικόνες ντροπής από τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο! Ελικόπτερο που …κολυμπάει αντί να πετάει πάνω από τις πληγείσες περιοχές και να προσφέρει βοήθεια στους εγκλωβισμένους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Δείτε:

Αδιανόητα πράγματα: Τα ελικόπτερα επί μέρες δεν επιχειρούσαν για να σώσουν κόσμο γιατί τα ίδια είχαν βουλιάξει στα νερά!

Γράφει σχετικά ο Δήμος Βερύκιος στο ieidiseis.gr:

Πλήρες ξεχαρβάλωμα. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο μέχρι το 2019 ήταν άριστα συντηρημένο και το οποίο χρησιμοποιούσε ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Άμυνας. Το 2018 είχαν παραχωρηθεί απο τις ΗΠΑ στην Ελλάδα 85 παρόμοια ελικόπτερα με τα ανταλλακτικά τους. Δεν είδαμε κανένα απο αυτά τα πετάει στην Θεσσαλία!

Άφαντα και τα Super Puma για τα οποία όψιμα καταγγέλλει η «Καθημερινή» ότι δεν πετάνε γιατί είναι ασυντήρητα, γεγονός που όπως αποκάλυψε το iEidiseis οφείλεται στην κυβερνητική επιλογή να αναθέσει την συντήρηση των στρατιωτικών ελικοπτέρων σε ιδιωτικό συνεργείο για το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έδωσε έγκριση υλοποίησης της σχετικής σύμβασης, διότι το συγκεκριμένο συνεργείο δεν είναι πιστοποιημένο από την κατασκευάστρια εταιρεία!

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ τα ελληνικά Super Puma βρίσκονται καθηλωμένα, ασυντήρητα και κανιβαλισμένα στα υπόστεγα, έσπευσαν για βοήθεια στους πληγέντες της Θεσσαλίας τα τρία ελβετικά πυροσβεστικά Super Puma που είχαν έρθει στον Έβρο για να συνδράμουν στην μάχη κατάσβεσης της φωτιάς στο Δάσος της Δαδιάς και τα οποία παρέμεναν στην Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας.

Σχετική ανακοίνωση για την συνδρομή τους στην Θεσσαλία έκανε η ελβετική πρεσβεία στην Αθήνα και όχι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Αυτή η φωτογραφία από το militaire.gr και το Documento

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί