Δράση της Greenpeace για το νερό του Ηρακλείου 

Δράση για το νερό θα πραγματοποιήσει η Greenpeace την Κυριακή 14 Απριλίου στις 10:00 το πρωί, στο Πάρκο Ευκαλύπτου (εξ’ αναβολής της προηγούμενης του Γενάρη, λόγω κακοκαιρίας).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Ζούμε σε αφιλόξενες πόλεις γεμάτες τσιμέντο, χωρίς αρκετό πράσινο να μας προσφέρει σκιά, περάσαμε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ για μέρες, βιώνουμε ακραία φαινόμενα όπως τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Μία από τις σημαντικότερες συνέπειες της κλιματικής κρίσης στην Κρήτη είναι ήδη η μείωση του διαθέσιμου βρόχινου νερού, τη στιγμή που ξεδιψάμε με νερό από πλαστικά μπουκάλια, κάνοντας το φαινόμενο εντονότερο.

Γι’ αυτό θέλουμε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε για όλους πόσιμο νερό και πρόσβαση σε ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τις καλά κρυμμένες δημόσιες βρύσες και ιστορικές κρήνες του Ηρακλείου, διασκεδάζοντας. Σε διάστημα 2-3 ωρών, θα  χαρτογραφήσουμε τις βρύσες σε μικρές ομάδες με ρόλους. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την ποιότητα του νερού (στην πόλη και τα σπίτια μας) και μικρή γιορτή με σνακ και παιχνίδια στο πάρκο του Ευκαλύπτου (κομμένο μπεντένι).

H χαρτογράφηση θα παραδοθεί στο δήμο και θα αποτελέσει αφετηρία σχετικών συζητήσεων και ακόλουθων δράσεων.

Παρόμοιες δράσεις λαμβάνουν χώρα αυτό τον καιρό και στην υπόλοιπη χώρα στo πλαίσιo της πρωτοβουλίας «ραντεβού στις βρύσες» της Greenpeace.

Ραντεβού στις βρύσες!

Κυριακή 14 Απρίλη 10:00 στο Πάρκο Ευκαλύπτου (κομμένο μπεντένι)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί