Ναυάγιο στην Πύλο: Χημικά από την αστυνομία στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας (Βίντεο)

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς τα ΜΑΤ πέταξαν χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του avgi.gr και του Κώστα Παπαντωνίου, οι διαδηλωτές έτρεχαν στη Σταδίου, την ώρα που έπεφταν βροχή τα χημικά. Παράλληλα, έγινε ρίψη μολότοφ από αγνώστους.

Με κεντρικό σύνθημα «όλες οι ζωές μετράνε» φορείς και συλλογικότητες έδωσαν ραντεβού στους δρόμους της χώρας προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες και να ζητήσουν να μπει ένα τέλος στη «μακρά λίστα του θανάτου».

πορεια-αθηνα
poreia_0
Poreia-athina
πορεια-αθηνα
πορεια-αθηνα

Με φόντο την απέραντη θάλασσα και τους νεκρούς ανθρώπους που τη γέμισαν με τα κορμιά τους, εκατοντάδες άνθρωποι που αισθάνονται ότι δεν πρόκειται για ακόμη μια εικόνα στις ειδήσεις, έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να υπάρξει μια διαφορετική ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

Με ασφαλείς και νόμιμες διόδους μετανάστευσης, με δίκαιη κατανομή και ένταξη των προσφύγων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μέλη της οποίας δίνουν σήμερα το παρών.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της Αυγής και του ΚόκκινουΚώστας Παπαντωνίου, οι διαδηλωτές φώναζουν συνθήματα υπέρ των προσφύγων, μεταξύ των οποίων: «Όχι απελάσεις ρατσιστικές άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες», «Φράχτες σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι».

Με το πανό της αντιρατσιστικης πρωτοβουλίας «ή μαζικές δολοφονίες ή ανοιχτά σύνορα» στην κεφαλή ξεκίνησε η διαδήλωση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και αριστερών πολιτικών οργανώσεων από την Καμάρα σύμφωνα με τη ρεπόρτερ του Κόκκινου Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Πουλημένη, ενώ ξεκίνησε και η πορεία των αντιεξουσιαστών με κεντρικό σύνθημα «Σταματήστε τα pushbacks.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία στο κέντρο της Πάτρας, όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του Κόκκινου Πάτρας, Θάνος Χριστακόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί