Απίστευτα ανεύθυνοι: Η αστυνομία έπνιξε στα χημικά εφημερεύον νοσοκομείο! (βίντεο)

Οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική στο νοσοκομείο, το οποίο, μάλιστα εφημέρευε. Οι περιγραφές που δίνουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου και συνοδοί ασθενών, είναι κόλαφος για την αστυνομία.

-Έγιναν εδώ επεισόδια, ρίξαν δακρυγόνα;

– Φύγαν τώρα, ναι.

– Και τι, φτάσαν τα δακρυγόνα, εδώ μέχρι το νοσοκομείο;
-Απέναντι τα ρίξαν, εδώ.

-Και μύριζε εδώ, δηλαδή;

– Ε ναι, αφού απέναντι, εδώ μέσα τα ρίξανε, εδώ μπροστά.

-Ευχαριστώ, καλή συνέχεια.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το Infolibre.gr, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα σε διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Μάλιστα στο οπτικοακουστικό υλικό, φαίνεται καθαρά η αστυνομία να χρησιμοποιεί τους εκτοξευτήρες δακρυγόνου αερίου, μόλις 10 μέτρα έξω από την Πύλη του νοσοκομείου. Αναζητήσαμε και βρήκαμε τις προδιαγραφές των συγκεκριμένων εκτοξευτήρων, με βάση τις οποίες, το αέριο μπορεί να διαχυθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων, όπως αποδεικνύεται από σχετικές επιστημονικές εκθέσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Στη συνέχεια, μετρήσαμε μέσω ψηφιακού χάρτη την απόσταση ανάμεσα στο σημείο που έγινε χρήση χημικών και αποδεικνύουμε ότι το δακρυγόνο όχι απλά έφτασε στους χώρους του νοσοκομείου, αλλά κατέστησε αποπνικτική την ατμόσφαιρα ακόμα και στο πιο μακρινό σημείο του νοσοκομείου. Όπως φαίνεται στον χάρτη, η απόσταση ανάμεσα στο σημείο που εκτόξευσε η αστυνομία το δακρυγόνο και στην Βόρεια Πύλη, που είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο του νοσοκομείου είναι 140 μέτρα, δηλαδή μες στο πεδίο δράσης των χημικών. Φανταστείτε τι συνέβη στα κτίρια που βρίσκονται οι ασθενείς, τα οποία είναι κυριολεκτικά δίπλα στον χώρο εκτόξευσης.

Η κίνηση της αστυνομίας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εγκληματική, αν αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η εισπνοή δακρυγόνου, από έναν άνθρωπο με προβλήματα υγείας. Όπως φαίνεται, στην επιστημονική γνωμάτευση που έχει κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις των δακρυγόνων, ακόμα και αν τα εισπνεύσουν τελείως υγιείς άνθρωποι. Και όλα αυτά, χωρίς καν να υπολογίζονται οι επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ισχυρές εκρήξεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης κοντά σε ασθενείς ενός νοσοκομείου.

Εκτός από τις προφορικές μαρτυρίες και τον υπολογισμό της απόστασης, αυτό που τεκμηριώνει το ότι η αστυνομία έπληξε το νοσοκομείο με τα δακρυγόνα της, είναι τα βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να προσπαθούν να αναπνεύσουν σε σημεία που βρίσκονταν πολύ πιο μακριά από το σημείο εκτόξευσης του δακρυγόνου σε σχέση με το νοσοκομείο. Τραβήξαμε αυτό το βίντεο, όπου μεταξύ άλλων, φαίνεται ένας νέος να προσπαθεί να πλήττεται από τα χημικά, παρόλο που φοράει φαρμακευτική μάσκα.

Δηλαδή αποδεικνύεται ότι η αστυνομία έπληξε τον χώρο του νοσοκομείου με τα χημικά της, καθώς τα δακρυγόνα έγιναν αισθητά σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 340 μέτρων, δηλαδή υπερδιπλάσια ακόμα και από το πιο μακρινό σημείο του νοσοκομείου.

Η ένταση ξεκίνησε όταν η αστυνομία περικύκλωσε τον χώρο πέριξ της Φυσικομαθηματικής σχολής, ουσιαστικά εμποδίζοντας την διεξαγωγή μίας εκδήλωσης που διοργάνωνε η πολιτική συλλογικότητα «Ομάδα δράσης & Αλληλεγγύης, Ανάρες».

Με λίγα λόγια, τη χθεσινή νύχτα, η ελληνική αστυνομία έπνιξε στα χημικά ένα νοσοκομείο, για να ακυρώσει ένα ρεμπέτικο γλέντι. Τα λόγια περιττεύουν

Πηγή: Documento – Χρήστος Αβραμίδης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί