Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο ιερέας που τέθηκε σε αργία για τα κορίτσια – «παπαδάκια»

Στα καθήκοντά του επιστρέφει ο πάτερ Αλέξανδρος Καριώτογλου ο οποίος είχε τεθεί σε αργία μετά την απόφασή του να κάνει δύο κοριτσάκια – «παπαδάκια».

Δείτε: Στο στόχαστρο ο φωτισμένος ιερέας για τα κορίτσια – “παπαδάκια” – Η αντίδραση του π. Λίβυου

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας είχε κληθεί στην Αρχιεπισκοπή για να απολογηθεί για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά όπου είναι εφημέριος. 

Ο πάτερ Αλέξανδρος δέχτηκε κύμα συμπαράστασης μετά την παύση του με την Αρχιεπισκοπή να ανακοινώνει την Πέμπτη (15/6) ότι επιστρέφει στα καθήκοντά του με απόφαση Ιερώνυμου.

Η ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

Επειδή «Οι κανόνες της Εκκλησίας δεν είναι κανόνια» για να σκοτώνουμε τους συνανθρώπους μας, -όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος-, το κάλεσμα της Ορθόδοξης ποιμαντικής προς το σύγχρονο άνθρωπο, θεωρούμε ότι συμπυκνώνεται στην προσευχή  του Αγίου Σωφρονίου, ενός σύγχρονου Αγίου από το Έσσεξ της Αγγλίας. 

«Κύριε, Ιησού Χριστέ,

Εσύ που με την ανάβασή Σου στο Γολγοθά μας εξαγόρασες από την κατάρα του Νόμου, και άπλωσες τα άχραντα χέρια Σου πάνω στον Σταυρό σαν αγκαλιά για να συγκεντρώσεις τα τραυματισμένα παιδιά του Θεού σε ένα σύνολο μέσα στην Εκκλησία σου, 

Εσύ που κάλεσες, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος σε ενότητα όλους χωρίς καμία εξαίρεση, 

Εσύ, που παρακάλεσες τον Πατέρα Σου, ώστε «όλοι να είμαστε ένα», όπως κι Εσύ είσαι ένα με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα,
δώσε μας χάρη και σοφία να εκπληρώνουμε την εντολή αυτήν κάθε στιγμή της ζωής μας, και ενίσχυσέ μας στον αγώνα της αγάπης, όπως

Εσύ μας δίδαξες λέγοντας:
«Αγαπάτε ο ένας τον άλλο, όπως εγώ σας αγάπησα».

Δώρισέ μας, με τη βοήθεια του Παναγίου Σου Πνεύματος, τη δύναμη να ταπεινώνουμε τους εαυτούς μας, ο ένας απέναντι στον άλλον, κατανοώντας ότι: «όποιος αγαπά περισσότερο, περισσότερο και ταπεινώνεται».

Δίδαξέ μας να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλο, να κουβαλάμε τα βάρη των άλλων με υπομονή, και ένωσέ μας με το σύνδεσμο της ακατάλυτης αγάπης στο Άγιο Όνομά Σου. 

Χάρισέ μας την ικανότητα να βλέπουμε σε κάθε ένα αδελφό και σε κάθε μία αδελφή μας την εικόνα της ανείπωτης δόξας Σου, 
και να μην ξεχνάμε ότι «ο αδελφός μας είναι η ίδια μας η ζωή». 

Ευχαριστούμε τον ποιμένα μας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, για την αγάπη και την ακλόνητη εκτίμηση προς το πρόσωπο του εφημερίου της Ενορίας μας, π. Αλέξανδρο Καριώτογλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί