Βρέθηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροσκάφους στην Κίνα

Ανακτήθηκε τελικά σήμερα το δεύτερο από τα λεγόμενα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου Boeing 737-800, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα στην Κίνα στοιχίζοντας τη ζωή στους 132 επιβαίνοντες.

Οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην έρευνα βρήκαν τον πορτοκαλί κύλινδρο, περίπου 1,5 μέτρο κάτω από τη γη, σε ένα βουνό, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua. Η πρόσκρουση προκαλέσει λάκκο βάθους 20 μέτρων στην πλαγιά του βουνού κι είχε σκορπίσει τα συντρίμμια.

Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τους πιλότους, αφού είδε το ύψος του αεροπλάνου να πέφτει απότομα, αλλά δεν έλαβε απάντηση, σύμφωνα με αξιωματούχους. To πρώτο «μαύρο κουτί», η συσκευή εγγραφής φωνής του πιλοτηρίου, βρέθηκε την Τετάρτη και σταλεί στο Πεκίνο για εξέταση και ανάλυση.

Ωστόσο, ακόμα και μετά τον εντοπισμό των δύο συσκευών, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας. Τα «μαύρα κουτιά» μπορούν να εξηγήσουν τι έκαναν οι πιλότοι πριν τη συντριβή, αν γνώριζαν τα προβλήματα και πώς λειτουργούσαν οι κινητήρες ή ο άλλος εξοπλισμός.

Το αεροπλάνο εκτελούσε εσωτερική πτήση από την Κουμίνγκ (νοτιοδυτικά) στην Καντόνα (νότια), όταν έπεσε σε ορεινή περιοχή της Γκουανγκσί. Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα από το 1994 στην Κίνα, όπου το επίπεδο της ασφάλειας των πτήσεων θεωρείται υψηλό.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες βράδυ επίσημα ότι δεν υπάρχουν επιζώντες ανάμεσα στους 123 επιβάτες και τα εννέα μέλη του πληρώματος. Η ανάλυση DNA επιβεβαίωσε τις ταυτότητες των 120 από τους επιβαίνοντες. Οι ερευνητές βρήκαν ταυτότητα και τραπεζικές κάρτες που ανήκουν στα θύματα.

Η ιδιοκτήτρια China Eastern, μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, και οι θυγατρικές της έχουν καθηλώσει όλα τα Boeing 737-800, συνολικά 223 αεροσκάφη, δηλώνοντας πως πρόκειται για προληπτικό μέτρο και όχι ένδειξη οποιουδήποτε προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί