Νεπάλ: Βίντεο από τη στιγμή της συντριβής τους αεροσκάφους – Στους 67 οι νεκροί

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε συντριβή αεροσκάφους της Yeti Airlines στην Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), όπως δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας· πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στη μικρή αυτή χώρα των Ιμαλαΐων τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια.

Δείτε:

Νεπάλ: Συνετρίβη αεροσκάφος με 72 επιβαίνοντες – Τουλάχιστον 16 νεκροί

«Τριάντα ένα (πτώματα) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός Α.Κ. Τσέτρι, προσθέτοντας ότι άλλα 36 πτώματα βρέθηκαν στη χαράδρα όπου το αεροσκάφος συνετρίβη .

Εκατοντάδες διασώστες συνέχιζαν να ερευνούν τον χώρο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 72 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς το αεροδρόμιο της Ποχάρα. Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάρχουν κάποιοι επιζώντες.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο Τζαγκανάθ Νιρούλα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ. «Ο καιρός ήταν καλός».

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται πάνω από το σημείο της συντριβής ενώ διασώστες και κάτοικοι της περιοχής είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Το αεροσκάφος φλέγεται», δήλωσε ο αστυνομικός Ατζάι Κ.Τσ., προσθέτοντας ότι τα μέλη των σωστικών συνεργείων δυσκολεύονται να φθάσουν στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε ένα φαράγγι μεταξύ δύο λόφων, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης. Το αεροσκάφος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου από το Φαράγγι Σέτι στις 10:50 π.μ. (τοπική ώρα, 07:05 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωση. «Μετά συνετρίβη».

«Το μισό αεροσκάφος είναι στην πλαγιά», δήλωσε ο Αρούν Ταμού, κάτοικος της περιοχής, που δήλωσε στο Reuters ότι έφθασε στο σημείο μερικά λεπτά μετά τη συντριβή. «Το άλλο μισό έχει πέσει στο φαράγγι του ποταμού Σέτι».

Το αεροπορικό δυστύχημα αυτό είναι το πλέον πολύνεκρο στο Νεπάλ από τον Μάρτιο του 2018, όταν πτήση της US-Bangla συνετρίβη στο Κατμαντού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 από τους 71 επιβαίνοντες, σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας.
Το αεροσκάφος λίγες στιγμές πριν τη συντριβή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί