Το θράσος: Ο Μητσοτάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης και τη Δικαιοσύνη!

Πρωτοφανή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μάλιστα από το βήμα διεθνούς φόρουμ στο οποίο συμμετείχε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Νάνσι Πελόζι, και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, ισχυριζόμενος ότι επί διακυβέρνησής του προσπάθησε να ελέγξει τη δικαιοσύνη και τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Δείτε επίσης: Η απάντηση του Α. Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Δείχνει πανικό – Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ θα είναι επιστροφή της Δημοκρατίας

«Το 2015 εκλέξαμε την πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση στην Ευρώπη (…). Το 2019 οι Έλληνες επέλεξαν να εκλέξουν το κόμμα μας με απόλυτη πλειοψηφία γιατί η Δημοκρατία και οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Υπήρξαν προσπάθειες από την προηγούμενη κυβέρνηση να ελέγξει τα ιδιωτικά ΜΜΕ και να επηρεάσει τη δικαιοσύνη αλλά οι θεσμοί άντεξαν, το ΣτΕ άντεξε (…). Η θεωρία μου είναι ότι αυτές οι κυβερνήσεις γίνονται πολύ επικίνδυνες για τη Δημοκρατία αν κερδίσουν δεύτερες εκλογές. Καταφέραμε να το αποφύγουμε αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy» που έγινε στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση του Μαξίμου:

«Σας ευχαριστώ για αυτή την εισαγωγή. Πράγματι, εάν πάμε 11 χρόνια πίσω στο χρόνο, στο 2010, η Ελλάδα βρισκόταν αντιμέτωπη με μία τεράστια οικονομική κρίση η οποία οδήγησε σε πολλά προγράμματα διάσωσης, στη μείωση του επιπέδου ζωής σημαντικού μέρους της ελληνικής κοινωνίας, στην επιβολή λιτότητας από το εξωτερικό και σε σημαντική δυσαρέσκεια των πολιτών προς τις εγχώριες ελίτ, την εγχώρια πολιτική τάξη, αλλά και προς αυτούς που -δικαίως ή αδίκως- θεωρούνταν υπεύθυνοι για τα μέτρα λιτότητας που υπέστησαν.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι το 2015 εξελέγη η πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση στην Ευρώπη. Βρισκόμασταν πιο μπροστά από την τάση που εκδηλωνόταν τότε. Ήταν μία σκληροπυρηνικά αριστερή κυβέρνηση η οποία συγκροτήθηκε σε συνεργασία με ένα κόμμα που βρισκόταν στα δεξιά της παράταξης που εκπροσωπώ. Έχει ενδιαφέρον πως, όταν μιλάμε για τον λαϊκισμό, η ιδεολογία δεν αποτελεί και τόσο σημαντικό παράγοντα. Εκλέχτηκαν τότε επειδή υποσχέθηκαν ξεκάθαρα ένα σύνολο λύσεων που όλοι γνώριζαν ότι ήταν αδύνατον να εφαρμοστούν. Αλλά οι πολίτες ήταν διατεθειμένοι να τους δώσουν μία ευκαιρία διότι επικρατούσε μεγάλη δυσπιστία απέναντι στο παραδοσιακό πολιτικό σύστημα. Αυτό που ακολούθησε ήταν τέσσερα χρόνια -και πιστεύω ότι είμαι πολύ επιεικής σε αυτό που λέω- μετριότατης διακυβέρνησης

Και μετά, το 2019, οι Έλληνες αποφάσισαν να εκλέξουν, με απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στην κυβέρνηση το κόμμα του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι. Πιστεύω ότι ο λόγος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο ήταν ακριβώς επειδή, τελικά, η δημοκρατία μας και τα θεσμικά μας όργανα ήταν ανθεκτικά. Είμαστε μια δημοκρατία που λειτουργεί καλά.

Πιστεύω ότι υπήρξαν τότε προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης να ελέγξει ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, αλλά οι θεσμοί μας άντεξαν. Το συνταγματικό μας δικαστήριο άντεξε. Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει αντισυνταγματική νομοθεσία όσον αφορά τον έλεγχο των ΜΜΕ, την απέρριψαν. Είχαμε λοιπόν μία θεσμική λειτουργία που ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να εμποδίσει μια λαϊκιστική κυβέρνηση από το να αλώσει τους θεσμούς και να κερδίσει ξανά.

Η άποψή μου είναι ότι αυτές οι κυβερνήσεις γίνονται πολύ επικίνδυνες και μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και για τη δημοκρατία αν επικρατήσουν για δεύτερη φορά σε εκλογές. Καταφέραμε να το αποτρέψουμε αυτό».

Νάσος Ηλιόπουλος: Γίνεται πιο επικίνδυνος ο Μητσοτάκης

Σκληρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «θέλει πολύ θράσος την ημέρα που σε καταγγέλλει ευρωβουλευτής του κόμματός σου ότι η κυβέρνησή σου καταπατά το κράτος δικαίου, να εμφανίζεσαι σε διεθνές φόρουμ να συκοφαντείς με αισχρά ψεύδη τους πολιτικούς σου αντιπάλους και να επιχειρείς πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας για να αμυνθείς».  

«Αυτός ήταν και αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Όσο θα αποκαλύπτεται -ακόμη και από στελέχη του- το σάπιο καθεστώς που στήνει τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται. Για την χώρα, τα συμφέροντά της και την Δημοκρατία» προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Κριστίνε Λάμπρεχτ, Νάνσι Πελόζι και Κυριάκος Μητσοτάκης
Κριστίνε Λάμπρεχτ, Νάνσι Πελόζι και Κυριάκος Μητσοτάκης (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Το θράσος: Ο Μητσοτάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης και τη Δικαιοσύνη!”

  1. Δεξιός νεο-φεμινισμος

    Μέχρι και το σάιτ της γνωστής Τζένης πήρε χρήματα και μετά είπαν ότι το είχε πουλήσει… Όπως όταν έφαγε την εταιρεία ο άντρας της και μετά έλεγε εγώ είμαι μάνα και έχω πάρει διαζύγιο… Και η ηθοποιός που έκανε μάσκες με τη φανέλα της είναι κολλητή της. Και πρόκειται μόνο για ένα πρόσωπο που απασχολεί τα κουτσομπολιστικα νέα γιατί της αρέσει να δείχνει τον εαυτό της τα κάλλη της τα ρούχα της τα μωρά της, τις μαγειρικές και το ντεκόρ, τις διακοπές της κτλ …. Οι άλλοι που δεν επιδεικνύονται όλη μέρα ποιος ξέρει τι εισπράττουν…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί