Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο- Κρητικός ο ένας από τους 3 Έλληνες που αγνοούνται

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 ατόμων που αγνοούνται, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα. Υπενθυμίζεται ότι δύο άτομα που ήταν εγκλωβισμένα στο γκαράζ του Euroferry Olympia σώθηκαν το απόγευμα από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Δείτε: Νύχτα αγωνίας για τους αγνοούμενους, ενώ το Euroferry Olympia φλέγεται

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, είναι 278. Σημειώνεται πως ανάμεσα σε όσους διασώθηκαν ήταν και ένας παράτυπος μετανάστης, ενώ ένας 65χρονος Βούλγαρος κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί.ADVERTISING

Όσον αφορά τους αγνοούμενους, είναι τρεις Έλληνες, 9 Βούλγαροι, ένας Τούρκος και ένας Λιθουανός. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρον ακόμη ότι οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες ή οδηγοί φορτηγών.

Η επιχείρηση διάσωσης στο εσωτερικό του πλοίου έχει ολοκληρωθεί, καθώς απομακρύνθηκαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας. Οι προσπάθειες κατάσβεσης του πλοίου θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που διέσωσαν τους οδηγούς

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που επιχείρησαν χθες στο φλεγόμενο πλοίο για τη διάσωση των δύο οδηγών που είχαν εγκλωβιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, αλλά κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία τους, καθώς βρίσκονταν πάνω από 3 ώρες στο πλοίο και εισέπνευσαν καπνούς. 

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών πήρε εξιτήριο.

Πλακιωτάκης: Υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες φωτιάς

Για την κατάσταση στο Euroferry Olympia μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

Σύμφωνα όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ακόμα καίνε μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, θα ρυμουλκηθεί στο ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση.

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Πλακιωτάκης πρόσθεσε ότι εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων βρίσκονται στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και για να διερευνηθούν τα αίτια τουατυχημάτος. 

Σε ό,τι αφορά δε στους Έλληνες που αγνοούνται, σύμφωνα με τον υπουργό, ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής, αλλά και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα.

Σημείωσε δε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών ήταν μια ηρωική πράξη, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. 

Βίντεο από τη διάσωση των δύο εγκλωβισμένων

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μετέβησαν με Super Puma στο πλοίο, και μετέφεραν τους δυο εγκλωβισμένους στο κατάστρωμα από όπου τους απομάκρυναν με το ελικόπτερο.

Βίντεο δείχνει καρέ καρέ τον απεγκλωβισμό τους:

Πολλά ερωτήματα για τη φωτιά

Θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο. Προήλθε από κάποιο βραχυκύκλωμα σε τροφοδοτικό του πλοίου, μοτέρ ή κινητήρα νταλίκας; Προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος; Πως επεκτάθηκε; Υπήρχαν κοντά εύφλεκτα υλικά όπως καύσιμα, λάστιχα, πλαστικά καλύμματα, φορτία οχημάτων ή λάδια και χρώματα του πλοίου; 

Οι αρχές μετά την κατάσβεση θα διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς και τον τρόπο που ξεκίνησε. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί