Covid: Νέα μέτρα στο τραπέζι- Οι εμβολιασμένοι άνω των 60 από σήμερα θεωρούνται… ανεμβολίαστοι!

Εμβολιασμένοι πολίτες άνω των 60 ετών θεωρούνται από σήμερα ανεμβολίαστοι. Η αλλαγή αφορά όσους έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά έχουν περάσει επτά μήνες από τότε. Το αποτέλεσμα είναι από τις 13 Δεκεμβρίου να υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τους ανεμβολίαστους.

Στην εξέλιξη είχε αναφερθεί προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως «από τις 13/12, ήδη το έχουμε περάσει με ΚΥΑ, σε περίπτωση που δεν κάνουν την αναμνηστική δόση και έχουν κλείσει 7μηνο, στην πραγματικότητα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. Έχουν δηλαδή τους περιορισμούς που έχουν και οι ανεμβολίαστοι».

Τι θα ισχύει από Δευτέρα

Νέα μέτρα

Και νέα μέτρα έχει στο τραπέζι της η κυβέρνηση που θα ληφθούν πιθανότατα μετά τα Χριστούγεννα αφού οι εμβολιασμοί μπορεί να έχουν ανέβει ωστόσο δεν υπάρχουν ούτε και τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα με το ΕΣΥ να παραμένει στο «κόκκινο» με 700 διασωληνωμένους και τους θανάτους να αγγίζουν τους 100 καθημερινά.

Οι μετακινήσεις λόγω εορταστικής περιόδου ανησυχούν τους ειδικούς που φοβούνται για περαιτέρω εκτόξευση των κρουσμάτων μετά το πέρας των Χριστουγέννων. Έτσι, η επιβολή νέων μέτρων είναι και πάλι στο τραπέζι αλλά για μετά τις γιορτές. Προς το παρόν δε φαίνεται να θέλει η κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα παρά τα δραματικά νούμερα που έρχονται από τον ΕΟΔΥ, συνεχίζοντας το σχέδιό της «ανοιχτά Χριστούγεννα».

Η υποχώρηση του πήχη της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από τα 60 στα 50 έτη είναι ένα από τα μέτρα που εξετάζονται, ενώ δεν αποκλείεται να σφίξει κι άλλο ο κλοιός για όσους δεν εμβολιάζονται. Παράλληλα, εξετάζεται να επιβληθούν επιπλέον υποχρεωτικά rapid test για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί και πηγαίνουν στους χώρους εργασίας με εργαστηριακό έλεγχο.

Τις ελπίδες τους και στην Εκκλησία εναποθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα παρευρεθεί σήμερα, Δευτέρα στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα μετά το σάλο με τις 4.000 μονιμοποιήσεις ιερέων τις οποίες και διέψευσε άρον άρον η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί