Τα νοσοκομεία είναι σε ασφυξία κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επιτάξεις ιδιωτών γιατρών… από Δευτέρα

Την επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπισης της πανδημίας, από την προσεχή Δευτέρα, προανήγγειλε με μεγάλη καθυστέρηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ την ίδια ώρα, δοκιμάζονται οι αντοχές του συστήματος υγείας και γιατροί και υγειονομικοί βρίσκονται ένα βήμα πριν το «burn out».

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς ιατρούς, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάκα λίγες ημέρες νωρίτερα παραδεχόταν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί.

«Πρέπει να έχουμε και τους γιατρούς. Εντατικολόγους δεν έχουμε. Αυτούς έχει ανάγκη η χώρα», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας την ώρα που 7.000 περίπου υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό νοσοκομειακό προσωπικό) βρίσκονται σε αναστολή εργασίας καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό.

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα ανεξήγητα για τις «1.277 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ», ενώ την ίδια ώρα ασθενείς με κορωνοϊό περιμένουν για ένα κρεβάτι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και οι γιατροί αναγκάζονται να επιλέξουν ποιος θα εισαχθεί σε ΜΕΘ και ποιος όχι, ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής, δήλωσε ότι «σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αναμονές σε νοσοκομεία που έχουν ΜΕΘ μέχρι να αποφασιστεί αν επιτρέπεται η διακομιδή του ασθενούς σε άλλες διαθέσιμες ΜΕΘ».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν θα χαλαρώσουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ούτε την περίοδο των Χριστουγέννων, και ότι εάν απαιτηθεί, ανάλογα με την πίεση στο σύστημα υγείας ενδέχεται να εξεταστούν επιπλέον μέτρα στην κατεύθυνση του συχνότερου ελέγχου για νόσηση από κορωνοϊό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί