Κυβέρνηση ανεύθυνων: O Οικονόμου αθωώνει εαυτόν και ρίχνει την ευθύνη στην ΕΛ.ΑΣ. για το επιχειρησιακό φιάσκο (βίντεο)

Ούτε ίχνος αυτοκριτικής για το πρωτοφανές κυβερνητικό φιάσκο, που οδήγησε στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας με τους ακροδεξιούς Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη δεν υπήρξε από τον άμεσα αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, στην πρώτη του συνέντευξη στην ΕΡΤ δέκα ολόκληρες ημέρες μετά τα γεγονότα. Προκλητικός, ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτηκε στιγμή να παραιτηθεί, επαναλαμβάνοντας τη δικαιολογία ότι δεν είχε πληροφόρηση για την έλευση των Κροατών.

«Όχι» ήταν η κάθετη απάντηση που έδωσε, ερωτηθείς αν σκέφτηκε να παραιτηθεί. «Δέκα ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια αλληλουχία επιχειρησιακών λαθών και αστοχιών» δικαιολογήθηκε. Έδειξε μάλιστα να μην αντιλαμβάνεται καν τις δικές του ευθύνες, υποστηρίζοντας γενικόλογα: «Δική μου ευθύνη όπως την αντιλαμβάνονται είναι να δουλέψουμε ώστε να αναδείξουμε τι έγινε και να κάνουμε παρεμβάσεις, τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις ενίσχυσης δομών, αναδιοργάνωσης δομών, αντιμετώπισης της εγκληματικότητας».

Αμήχανος ο Γιάννης Οικονόμου εμφανίστηκε σαν να μην ήταν η ΝΔ αυτή που κυβέρνησε τα τελευταία χρόνια, γενικεύοντας και μιλώντας για «ανάγκη αντιμετώπισης βίαιων συμπεριφορών», για «βία που δεν συνδέεται μόνο με τα αθλητικά γεγονότα» και υποστηρίζοντας πως απαιτείται «ολιστική αντιμετώπιση».

Δεν είχε όμως τίποτα να πει για το γεγονός ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν ήδη νομοθετηθεί μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, χωρίς ποτέ να εφαρμοστούν. «Τα μέτρα που ανακοινώσαμε πριν από 1,5 χρόνο είχαν θετικό αντίκτυπο» ισχυρίστηκε χωρίς όμως να μπορεί να το στηρίξει. «Από μόνη της η αυστηρή ποινή δεν αρκεί» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στα περί «αλληλουχίας λαθών» και «υπηρεσιακών αστοχιών», αν και επιχείρησε να υπερασπιστεί το έργο της ΕΛΑΣ. «Ήταν μια αποτυχία που δεν μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Ήδη έχουμε αποδώσει ευθύνες. Θα αποδώσουμε κι άλλες μετά την έρευνα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή» υποστήριξε, υποσχόμενος σύντομα αποτελέσματα στην ΕΔΕ.

Τέλος, ύστερα από τον θόρυβο για την παρέμβασή του για το θέμα της διαιτησίας στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε κάποια πρόταση αλλά εξέφρασε τη δική του άποψη ύστερα από τη σύντομη εμπειρία του ως υφυπουργός Αθλητισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί