Έβαλαν περιπολικά να φυλάνε το εργοστάσιο του πρωθυπουργικού φίλου στη Λάρισα (Φωτογραφίες)

Περιπολικά φυλούν το εργοστάσιο του φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη στη Λάρισα Αχιλλέα Νταβέλη, το οποίο όπως έχει αποκαλύψει το Documento, κατασκευάζει μάσκες προστασίας, ελέω κορονοϊού. 

Το εργοστάσιο του πρωθυπουργικού φίλου είχε παρουσιαστεί από τα μέσα ενημέρωσης ως κάτι μοναδικό, παρά το γεγονός ότι στη χώρα υπήρχαν και άλλοι χώροι παραγωγής μασκών.

Στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του documentonews.gr μπορείτε να δείτε το περιπολικό να φυλάει την είσοδο του εργοστασίου του κ. Νταβέλη στη Λάρισα, την ίδια στιγμή που στη χώρα δεν φυλάσσονται πραγματικοί στόχοι.

Αιτία προφανώς της απόφασης φύλαξης του εργοστασίου, είναι η παρέμβαση που είχαν πραγματοποιήσει σε αυτό μέλη αναρχικής συλλογικότητας. Συγκεκριμένα στις αρχές Μαΐου, νεαροί είχαν πετάξει έξω από την επιχείρηση και το σπίτι του επιχειρηματία τρικάκια με το σύνθημα «στις υγειονομικές κρίσεις στήνονται οι καλύτερες μπίζνες».

Τότε, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε σπεύσει να υπερασπιστεί τον κ. Νταβέλη, προχωρώντας σε αγιογραφία του, ενώ ταυτόχρονα είχε επιχειρήσει να δαιμονοποιήσει τους νεαρούς με τα φέιγ βολάν. Έφτασε μάλιστα στο σημείο – σε μια θεατρική παράσταση δελφινάριου – εντός της Βουλής, να ζητήσει συγγνώμη από τον «πατριώτη» επιχειρηματία, να μιλήσει για επίθεση με τρικάκια που απείλησαν τον επιχειρηματία και την οικογένειά του.

Οι σχέσεις Νταβέλη – Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το Documento τα µέτρα για αναγκαστική χρήση µάσκας είχαν συμπέσει όλως τυχαίως µε την κατασκευή προστατευτικών µασκών από φίλο της πρωθυπουργικής οικογένειας. Όπως αποκαλύπταμε, ο Αχιλλέας Νταβέλης, ιδιοκτήτης του κέντρου Animus και πρόεδρος του Συνδέσµου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών (ΣΘΕΒ), και ο Γιάννης Τσερέπας, ιδιοκτήτης του εργοστασίου Λαριπλάστ και αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ είναι εκείνοι που παρουσιάστηκαν από τα μέσα ενημέρωσης ως οι πλέον κατάλληλοι για την παρασκευή μασκών.

Αν και στην πραγµατικότητα δεν πρόκειται για το «πρώτο ελληνικό εργοστάσιο», τα ΜΜΕ το πρόβαλαν ως κάτι µοναδικό, προσδίδοντας περισσότερο βάρος και αξία στο εγχείρηµα. O κ. Νταβέλης, όπως προκύπτει από µια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεν είναι τυχαίος επιχειρηµατίας, αλλά ένας άνθρωπος που έχει δεσµούς και σχέσεις µε την οικογένεια Μητσοτάκη. Τόσο µε τον πρωθυπουργό όσο και µε την αδερφή του και πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 30 Μαρτίου 2019 η αδερφή του πρωθυπουργού παρέστη στα εγκαίνια «της νέας δοµής του οµίλου Animus, του πολυϊατρείου Animus» συµφερόντων Νταβέλη στη Λάρισα. Η Ντ. Μπακογιάννη ήταν αυτή µάλιστα που έκοψε και την κορδέλα στα εγκαίνια µαζί µε την οικογένεια Νταβέλη, σύµφωνα µε όσα αναφέρονται τόσο στο σάιτ του Animus όσο και σε τοπικά ΜΜΕ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά βέβαια που Νταβέλης και Μπακογιάννη συναντιούνταν. Τον Φεβρουάριο του 2018 η βουλευτής της Ν∆ επισκέφτηκε τη Λάρισα καθώς ήταν κεντρική οµιλήτρια στην κοπή της πίτας της ΝΟ∆Ε Λάρισας. Τότε ο Νταβέλης παρέθεσε προς τιµήν της γεύµα, όπως αναφέρεται σε δηµοσιεύµατα, «παρουσία του προέδρου της ΝΟ∆Ε Χρήστου Καπετάνου και άλλων “γαλάζιων” τοπικών παραγόντων». Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσµα να φουντώσουν τα σενάρια περί επικείµενης υποψηφιότητας του Αχ. Νταβέλη για τη δηµαρχία της Λάρισας το 2019 µε τη στήριξη της Ν∆. Σχετικό δηµοσίευµα είχε η εφηµερίδα «Παρασκήνιο» την ίδια περίοδο, καθώς και τοπικά ΜΜΕ της Λάρισας.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το όνοµα του «γαλάζιου» Νταβέλη φιγουράριζε σε δηµοσιεύµατα περί επικείµενης καθόδου του στον εκλογικό στίβο µε τη στήριξη της ΝΔ. Σύµφωνα µε δηµοσίευµα του σάιτ kosmolarissa.gr τον Οκτώβριο του 2016, ο Νταβέλης εµφανιζόταν ως ένα από τα πρόσωπα που βολιδοσκοπήθηκαν για µια θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν∆ στη Λάρισα στις εθνικές εκλογές. Το δηµοσίευµα, το οποίο επικαλούνταν πηγές της Πειραιώς, ανέφερε ότι το όνοµα του Νταβέλη «ταιριάζει απόλυτα στην εικόνα ανανέωσης που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης».

Οι σχέσεις Νταβέλη µε την οικογένεια Μητσοτάκη αποδεικνύονται όµως και από κάτι ακόµη. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού µε ο Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον Νταβέλη µε το µικρό του όνοµα, όπως προκύπτει από το σχετικό βίντεο. Κάτι που δείχνει οικειότητα µεταξύ των δύο πλευρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί