Στόχος Μητσοτάκη, ο αφανισμός της μικρής και μεσαίας επιχείρησης

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Βουλιαγμένες στο χρέος λόγω της πανδημίας, αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό, αποκλεισμένες και από τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση απελπισίας.

Μία στις τρεις αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του λουκέτου. Και η κυβέρνηση έχει ήδη θεσπίσει έναν Πτωχευτικό Κώδικα που τις λεηλατεί προς όφελος των τραπεζών.

Όπως στο εργασιακό με τον νόμο Χατζηδάκη και στο ασφαλιστικό για τις επικουρικές, έτσι και στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί μια μεγάλη τομή. Το σχέδιο το αποκάλυψε με τον πλέον κυνικό τρόπο ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης.

Στόχος είναι ο αφανισμός της μικρής και μεσαίας επιχείρησης: η εξαγορά τους από τα μεγάλα ψάρια ή, στη χειρότερη περίπτωση, το λουκέτο.

Και αυτό είναι ένα σχέδιο που εξυπηρετεί τους ισχυρούς, αλλά θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην κοινωνία. Διότι πίσω από κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση υπάρχουν οικογένειες που κινούν την πραγματική οικονομία αντί να βγάζουν εκατομμύρια στο εξωτερικό.

Παρά τους όρκους της για τη μεσαία τάξη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεγραμμένες τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ο κόσμος αυτός πρέπει να αντιδράσει δυναμικά. Να απαιτήσει το κούρεμα του χρέους της πανδημίας, τον ανασχεδιασμό του ταμείου ανάκαμψης, την κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα.

Επειδή το σχέδιο Μητσοτάκη είναι η ερημοποίηση της πραγματικής οικονομίας. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Δείτε: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Κυβερνητική γραμμή οι συγχωνεύσεις ή «λουκέτο»

Η ομολογία Αδώνιδος για την αδιαφορία της κυβέρνησης: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή θα συγχωνευτούν ή θα βάλουν λουκέτο»

Μαμουλάκης για ομολογία Γεωργιάδη: Ανεπιθύμητοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για τη ΝΔ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί