Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Κυβερνητική γραμμή οι συγχωνεύσεις ή «λουκέτο»

Τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν προχθές έλεγε σε συνέντευξή του ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή θα συγχωνευτούν ή θα βάλουν «λουκέτο», εξέφραζε την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Αυτό αποδεικνύεται και από τα όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δείτε: Η ομολογία Αδώνιδος για την αδιαφορία της κυβέρνησης: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή θα συγχωνευτούν ή θα βάλουν λουκέτο»

Μαμουλάκης για ομολογία Γεωργιάδη: Ανεπιθύμητοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για τη ΝΔ

Σε ερώτηση για την αντίφαση από τη μια η κυβέρνηση να διακηρύττει ότι στηρίζει τη μεσαία τάξη και από την άλλη να εφαρμόζει πολιτικές που οδηγούν στην εξαφάνισή της, όπως οι συγχωνεύσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαίωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη που είχε σπεύσει να «βαφτίσει» στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τον αποκλεισμό τους από τα δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης στην περίπτωση που δεν συγχωνευτούν.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και αποτελούν βασικό κομμάτι του παραγωγικού ιστού στην περιφέρεια» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου λέγοντας το προφανές, ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα με σειρά μέτρων.

«Της δίνει κίνητρα έτσι ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να μπορέσουν να διευρύνουν την εμβέλειά τους, να διευρύνουν την πελατεία τους, την αγοραστική τους στόχευση, να μπορούν να έχουν ευκολότερα πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό», είπε.

«Επειδή δεν θέλουμε λουκέτα» ισχυρίστηκε, «δίνουμε κίνητρα ώστε να βρουν μοντέλο και πλατφόρμα συνεργασίας για να δυναμώσουν και προς όφελος δικό τους και των τοπικών κοινωνιών» σημείωσε ακόμη. «Με τα κίνητρα σ’ αυτή την κατεύθυνση στοχεύουμε να αποκτήσουν ικανό και κρίσιμο μέγεθος» είπε, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί