Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Προσβλητική η εξαγγελία του πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%

“Για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση και  ο Πρωθυπουργός δείχνουν ότι όχι μόνο δεν έχουν καμία επαφή με την Κοινωνία, αλλά σκοπός τους είναι η εξαθλίωση των εργαζομένων και η εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μέσω της οποίας καταδικάζει την εξαγγελία του Κ. Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, χαρακτηρίζοντάς την προσβλητική.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει την προσβλητική εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, δλδ περί 4,5 ΕΥΡΩ τον μήνα.

Πραγματικά, για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση και  ο Πρωθυπουργός δείχνουν ότι όχι μόνο δεν έχουν καμία επαφή με την Κοινωνία, αλλά σκοπός τους είναι η εξαθλίωση των εργαζομένων και η εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων.

Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να παίζει με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και την καλούμε για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ΕΥΡΩ και εν συνεχεία στην προσαρμογή του στα 809 ΕΥΡΩ.

Το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός καθορίζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι με ελεύθερη διαβούλευση των Κοινωνικών Φορέων, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. δείχνει ότι η Ελλάδα, όχι μόνο τριτοκοσμική χώρα είναι, αλλά κατά την άποψη μας παραβιάζονται τα Συνταγματικά Δικαιώματα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί