Ξεκινά στις 30 Ιουλίου η 20η Έκθεση Κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας και χειροτεχνίας

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, ο Αναπτυξιακός σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης πραγματοποιεί την 20η έκθεση Κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας και χειροτεχνίας, στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο, από  30 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου 2021. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 11.00 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. 

Η μεγάλη  έκθεση – γιορτή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη έχει τίτλο: «Οι Γυναίκες αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική αλλαγή.». Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανακύκλωση, την πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη, «Εξήντα γυναίκες επιχειρηματίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους με Κρητικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι από τα έμπειρα χέρια τους, προϊόντα χειροτεχνίας, καλλιτεχνήματα και καινοτόμα προϊόντα. Καθημερινά οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν ένα μοναδικό πάντρεμα καινοτομίας και παράδοσης. Πλούσιες εκδηλώσεις, εργαστήρια λαϊκής τέχνης, γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις για το περιβάλλον, ειδικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους!». 

Οι Αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικότητας Εμπορίου Καινοτομίας Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης και Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης επεσήμαναν ότι, τέτοιες δράσεις που αναδεικνύουν την οικονομία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του νησιού στηρίζονται από την Περιφέρεια Κρήτης. 

«Οι γυναίκες επιχειρηματίες πρωτοπορούν στο νησί μας μέσω του συλλόγου τους, ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε αρωγοί, και προσκαλούμε τους πολίτες να την στηρίξουν και να την επισκεφθούν» ανέφεραν.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα, του Δήμου Ηρακλείου, του ΕΕΔΕΓΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, της ΟΕΒΕΝΗ,  της Εκπαιδευτικής – Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ και της UNESCO Κρήτης.  

Όλα τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση θα λάβουν ως δώρο το παραμύθι με τίτλο : «Μα που πήγε το νερό;», προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης. 

Κατά τη διάρκεια της θα εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid- 19.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί