Έξαρση μολύνσεων στο Ισραήλ, προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε 501 νέες περιπτώσεις κορονοϊού για τη Δευτέρα: πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση της τάξης του 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τις 30 Μαρτίου, όταν 571 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Από τις νέες μολύνσεις, το 42% είχε εμβολιαστεί κατά του ιού. Τα στοιχεία αυτά έρχονται εν μέσω ανησυχίας για ταχεία εξάπλωση τής εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής «Δ», η οποία πλέον είναι υπεύθυνη για πάνω από το 90% των κρουσμάτων στο Ισραήλ.

Παράλληλα, 74 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων το 43% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Επίσης, 33 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το ποσοστό νοσηρότητας των παιδιών ηλικίας μέχρι 11 ετών έχει επίσης τετραπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα. Ο αριθμός των περιπτώσεων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα στο Τελ Αβίβ αποτελεί σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής νοσηρότητας της ηλικιακής ομάδας σε ολόκληρη τη χώρα. Αντιθέτως, δεν υπήρξε σημαντική αύξηση της νοσηρότητας μεταξύ των νέων ηλικίας 12-18 ετών.

Τη Δευτέρα, 15.000 άτομα εμβολιάστηκαν κατά του ιού, συμπεριλαμβανομένων 11.000 παιδιά, ηλικίας 12-15 ετών. Περίπου το ένα πέμπτο όλων των νέων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα εμβολιάζονται κατά του ιού.

Το Υπουργείο Υγείας εξέφρασε επίσης την ανησυχία ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer έναντι της παραλλαγής «Δ» είναι πολύ χαμηλότερη από την αρχικά υποτιθέμενη. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer-BioNTech, όσον αφορά στην πρόληψη της μόλυνσης, έχει μειωθεί στο 64%, καθώς η παραλλαγή «Δ» συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί