Μετά τις 20 Δεκεμβρίου τα εμβόλια της Pfizer για παιδιά 5 – 11 ετών (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην ενημέρωση της Δεύτερας (29.11.2021) συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 104 νεκρούς, 6.677 νέα κρούσματα και 657 διασωληνωμένους.

Αρχικά η κα Θεοδωρίδου είπε: “Χρειάζεται ψυχραιμία για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον. Δεν είναι γνωστό πόσο μεταδοτική είναι, αν και αναμένεται η μεταδοτικότητα να είναι αυξημένη. Επίσης απασχολεί αν προκαλεί βαρύτερη νόσο. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αναμένονται λοιμώξεις και σε εμβολιασμένους αλλά μάλλον σε μικρό αριθμό. Ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας λόγω των μεταλλάξεων, παραμένει ασπίδα προστασίας”.

Και συνέχισε αναφερόμενη στον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών: “Η μελέτη αποτελεσματικότητας έδειξε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες”.

“Το εμβόλιο δεν θα έρθει πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι το νωρίτερο… Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια, θα έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία”, είπε στη συνέχεια η κα Θεοδωρίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

“25-26/12 και 1/1 τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι κλειστά λόγω αργιών. Εντός του Δεκεμβρίου, θα ανοίξουν και τις Κυριακές”, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί