Η δημοσιογράφος του CNN «άδειασε» με ένα γράφημα τον Κ. Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς (Βίντεο)

Ο συγκεκριμένος διάλογος όπως και το αποκαλυπτικό γράφημα, έχουν αποσιωπηθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ και φυσικά από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Μία αιχμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη επιφύλαξε η γνωστή δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ, η οποία απάντησε με στοιχεία στον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η δημοσιογράφος στάθηκε στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών, ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν άργησε να πάρει τη σχετική απόφαση.

«Οι 9/10 θανάτους από κορωνοϊό είναι άνω των 60 ετών. 7/10 διασωληνωμένοι είναι άνω των 60 ετών. 8/10 διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Γιατί αργήσατε να πάρετε αυτή την απόφαση; Θα μπορούσατε να την πάρετε νωρίτερα;» ανέφερε η Κριστιάν Αμανπούρ.

Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα στατιστικά δεν είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που βλέπετε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων. Αν μιλήσετε με οποιονδήποτε συνάδελφό μου θα σας πει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που καταλήγουν σε ΜΕΘ και δυστυχώς πεθαίνουν».

Ωστόσο η Κριστιάν Αμανπούρ επανήλθε και δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πώς τα πάει η χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες. Η δημοσιογράφος ήταν αρκετά προετοιμασμένη και έδειξε ένα γράφημα στο οποίο η Ελλάδα ήταν ουραγός στους εμβολιασμούς μεταξύ πέντε χωρών.

Πίνακας με εμβολιασμούς
(SCREENSHOT/FACEBOOK.COM)

«Θέλω να δείξω ένα γράφημα γιατί είπατε ότι τα στατιστικά σας είναι παρόμοια με τους γείτονές σας στην Ευρώπη. Δε ξέρω τι εννοείτε με γείτονες αλλά στην Πορτογαλία το 81,6% είναι πλήρως εμβολιασμένο» σημείωσε η Κριστιάν Αμανπούρ και συμπλήρωσε ότι καταλαβαίνει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών. Στον πίνακα μετά την Πορτογαλία ακολουθούσε Ισπανία (74%), Ιταλία (73,3%), Γαλλία (70%) και Ελλάδα (62,4%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διάλογος, όπως και το αποκαλυπτικό γράφημα, έχουν αποσιωπηθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ και φυσικά από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από 1.29 έως 4.36 ο σχετικός διάλογος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί