Άλλο ένα «καλό παιδί» που δολοφόνησε μια γυναίκα και οι πρόθυμοι να κατηγορήσουν τους «κακούς αλλοδαπούς»

“Μετράμε άλλη μία”

Συγκλονίζει το κείμενο της Maria Louka που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με αφορμή τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά.

Γυναικοκτονια. Μάλλον δεν υπάρχει θηλυκότητα αυτές τις ώρες που να μη νιώθει θυμό, μια στέρεη μάζα θυμού που κάθεται πάνω στο στήθος μας.Αλλο ένα “καλό παιδί ” που δολοφόνησε μια γυναίκα, που σκηνοθέτησε τη δολοφονία της, που υποκριθηκε για μέρες, που προσπάθησε με τον πλέον αισχρό τρόπο να ξεφύγει από τις ευθύνες. Και πολλοί άλλοι πρόθυμοι να πυροδοτήσουν τα πιο ταπεινά ελατήρια πάνω στο σενάριο της “ληστείας από αλλοδαπούς”.Ήταν πιο εύπεπτο και βολικό από την πραγματικότητα της εθνοπατριαρχιας που δολοφονεί παντού και συχνά μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Και ξέρεις γιατί το υποψιαζόμασταν όλες από την πρώτη στιγμή; Γιατί κουβαλάμε όλες την αυλη μνήμη της εμφυλης βίας. Είμαστε σημαδεμενες από αυτήν. Από τον τρόμο και τις απώλειες. Μετράμε άλλη μια. Μη κοπτεστε τόσο για το δημογραφικό και την υπογονιμότητα. Νοιαστειτε λίγο για τα κακοποιημένα, βασανισμενα, δολοφονημενα γυναικεία σώματα. Γι’ αυτές που το σπίτι έγινε τόπος μαρτυρίου. Για να μην υπάρξουν άλλα καθάρματα. Νοιαστειτε για την Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της, ο οποίος δούλευε ασύστολα τόσο καιρό μια ολόκληρη κοινωνία. Κι αφήστε μας ήσυχες να πενθησουμε και να αγωνιστούμε για τη μνήμη της, για τις ζωές μας

Δείτε επίσης: Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Όταν ο συζυγοκτόνος δάκρυζε μπροστά στην κάμερα

Θα ισχύσει ο νόμος Τσιάρα για τον δολοφόνο της Καρολάιν;

Η εμετική ανάρτηση που είχε κάνει η Λατινοπούλου για την «λευκή και ευτυχισμένη» Καρολάιν, με την οποία κατηγορούσε την Αριστερά

Όταν η «ψυχολόγος» της Καρολάιν «έβλεπε» ένα ευτυχισμένο ζευγάρι και έναν… υποστηρικτικό σύζυγο

«Ο πετυχημένος άσπρος, τα έχω όλα όπως εγώ θέλω άντρας, αυτό λέγεται πατριαρχία και μεγαλώνουμε μέσα της»: Το ξέσπασμα της Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι

Στον εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος

Επί τριάντα-επτά ημέρες, ο 32χρονος πιλότος προσπάθησε να καλύψει όσα είχαν γίνει στο σπίτι του δράματος στα Γλυκά Νερά. Ωστόσο, την Πέμπτη, ελικόπτερο της ΕΛΑΣ μετέβη στην Αλόννησο, όπου ήταν σε εξέλιξη το μνημόσυνο της άτυχης 20χρονης και τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ όπου τελικά ομολόγησε, μετά από επτά ώρες ανάκρισης, την αποτρόπαια πράξη του, που κυριολεκτικά συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, αποχαιρέτισε τη μητέρα της δολοφονημένης συζύγου του με μία αγκαλιά.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, που πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον εισαγγελέα.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 33χρονου πιλότου, ο οποίος ομολόγησε χτες ότι εκείνος διέπραξε τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Τα κακουργήματα είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση και η κακοποίηση ζώου. Τα πλημμελήματα είναι η ψευδής κατάθεση κατά συρροή και η ψευδής καταγγελία. Ο  33χρονος αναμένεται να μεταχθεί στα δικαστήρια.

Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτος φυγής λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας και της οικονομικής του επιφάνειας, καθώς και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων λόγω της σφοδρότητας του εγκλήματος της σκηνοθετημένης ληστείας και του γεγονότος  ότι έχει ήδη δώσει πολλές ψεύτικες καταθέσεις. Κατά το σκεπτικό των Αρχών οι ενέργειες του πιλότου δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις μεταξύ του 32χρονου πιλότου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου και της άτυχης Καρολάιν δεν ήταν και οι καλύτερες. Για κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο η Καρολάιν φέρεται να ήθελε να απομακρυνθεί από το σύζυγό της και να πάρει μαζί της και το μωρό τους. Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα η 20χρονη φαίνεται ότι αναζητούσε μέσω της ιστοσελίδας booking και ξενοδοχείο προκειμένου να μείνει.

«Την έπνιξα με το μαξιλάρι μετά από καυγά»

Έπειτα από πολύωρη κατάθεση, ο 32χρονος ομολόγησε το έγκλημα, σημειώνοντας ότι έπνιξε την 20χρονη Κάρολαϊν χρησιμοποιώντας μαξιλάρι μετά από έντονο τσακωμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

Τις προηγούμενες ώρες, οι αστυνομικοί ζητούσαν εξηγήσεις από τον πιλότο για μία σειρά από νεότερα στοιχεία που προέκυψαν για το έγκλημα, τα οποία κατέστησαν τον Αναγνωστόπουλο ως βασικό ύποπτο. Για ώρες οι απαντήσεις του ήταν αντιφατικές αλλά και μη πειστικές.

Μάλιστα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι η 20χρονη σύζυγος του τον χτυπούσε και ότι απειλούσε ότι θα φύγει από το σπίτι. Μάλιστα, το μοιραίο βράδυ είχαν διαπληκτιστεί έντονα. Φέρεται να είπε ότι η άτυχη γυναίκα, μετά τον τσακωμό, του ζήτησε να φύγει από το σπίτι και τότε εκείνος «θόλωσε» και της έκλεισε το στόμα.

Τα τρία στοιχεία – κλειδιά

Τρία ήταν τα στοιχεία που προέκυψαν και έκαναν τους αστυνομικούς να μεταφέρουν άρον άρον τον 32χρονο πιλότο στη ΓΑΔΑ το μεσημέρι.

Το πρώτο ήταν όσα αποκάλυψε η εξέταση του βιομετρικού ρολογιού που φορούσε η άτυχη Καρολάιν. Σύμφωνα με την επεξεργασία το άτυχο κορίτσι φέρεται να ανεβοκατέβαζε παλμούς σε άσχετο χρόνο με τον φερόμενη ως ώρα του βασανισμού της από τους άγνωστους ληστές.

Το δεύτερο στοιχείο ήταν πως η κάρτα μνήμης από κάμερα του σπιτιού φαίνεται να έχει αφαιρεθεί από το καταγραφικό σε χρονική στιγμή που δεν συμπίπτει χρονικά με το έγκλημα.

Τρίτο βασικό στοιχείο ήταν η εφαρμογή Fitness που είχε κατεβάσει ο ίδιος για να μετρά τα βήματα και τις θερμίδες που καίει, η οποία έδειξε ότι τις ώρες που υποτίθεται ότι οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι και αυτός κοιμόταν, ήταν τελικά εν κινήσει.

Σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό

Σχέδιο διαφυγής στο εξωτερικό φέρεται ότι είχε ετοιμάσει ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν φτάσει και στην Αστυνομία.

Για το λόγο αυτό άλλωστε έστειλε ελικόπτερο για να παραλάβει τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Το σχέδιο φέρεται να αφορούσε σε διαφυγή σε πρώτη φάση σε γειτονική χώρα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πιθανότατα για την Τουρκία.

Η προσαγωγή έγινε αμέσως μετά το 40ημερο μνημόσυνο της Καρολάιν.

«Τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν. Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο.

Περιμέναμε να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 32χρονος στην ΓΑΔΑ. Θα μπορούσε να γίνει και χθες, ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο κι έτσι σήμερα μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ για να δώσει πληροφορίες ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ.

Ομολόγησε πριν του δείξουν τα στοιχεία

«Δεν χρειάστηκε να σπάσει. Δεν χρειάστηκε να του δείξουμε τα ευρήματά μας. Από την στιγμή που είδε τους αστυνομικούς, κατάλαβε ότι γνωρίζουμε κάποια πράγματα και ενώ πήγε να αντιδράσει στην αρχή, στη συνέχεια συνεργάστηκε», ανέφερε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ανώτερος αξιωματικός που παρακολουθούσε στενά τις έρευνες όταν ερωτήθη υπό ποιες συνθήκες ο 32χρονος πιλότος ομολόγησε την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ομολογία που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπογράφηκε γύρω στις 9:30 το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς προηγουμένως οι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που είχαν αναλάβει την διαλεύκανση της δολοφονίας, δείξουν στον 32χρονο τα τεχνικά στοιχεία που είχαν στα χέρια τους και υποδείκνυαν στο ότι πίσω από την δολοφονία της με πνιγμό κρυβόταν ο ίδιος. Ένα πνιγμό που σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση, πρέπει να βίωσε δραματικά η 20χρονη γυναίκα, αφού διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά.

Στην ομολογία του, πάντως, ο 32χρονος Μπάμπης φέρεται να εμφανίζει τον εαυτό του ως τον συγκαταβατικό και τον ισορροπιστή στην μεταξύ τους σχέσης που είχε διαρραγεί από μια πρώτη αποτυχημένη εγκυμοσύνη και την επιλόχεια κατάθλιψη από την οποία υπέφερε η 20χρονη, μετά την γέννα του παιδιού της, με συνέπεια, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, να οδηγηθούν στο να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη για να την αντιμετωπίσουν.

Το βράδυ του φόνου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα η νεαρή μητέρα να μείνει στο δώμα και ο 32χρονος να κάτσει στο ισόγειο. Μέσα σε αυτό το διάστημα εξάλλου φαίνεται να αντάλλαξαν κι ορισμένα οργισμένα μηνύματα στα κινητά τους με ένα από αυτά να αποκαλεί η 20χρονο τον πιλότο ηλίθιο. «You are stupid», του έγραψε.

Η δολοφονία τοποθετείται από τους ερευνητές στις 4:10 το πρωί, όπου στο κινητό – βιομετρικό ρολόι που φορούσε καταγράφει «κίνηση» της 20χρονης αφού η ηλεκτρονική συσκευή μεταφράζει την αύξηση των παλμών ως «βήματα». Εκείνη την ώρα έγινε κι ο καυγάς μεταξύ του ζευγαριού κατά τον οποίο ο 32χρονος έπνιξε τελικά την σύζυγό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι στην ομολογία του ο πιλότος είπε πως η 20χρονη τον έσπρωξε και τον κτύπησε και υποστήριξε ότι έσπρωξε και το παιδί τους. Τότε, όπως περιέγραψε, έχασε τα λογικά του και την σκότωσε. Ακολούθως σκηνοθέτησε τη ληστεία ανακατεύοντας τα πράγματα στο ισόγειο, ενώ για να πείσει τις αστυνομικές αρχές για το ότι η καταγγελία τους ήταν αληθινή και οι δράστες ξένοι, έπνιξε και τον σκύλο. 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Άλλο ένα «καλό παιδί» που δολοφόνησε μια γυναίκα και οι πρόθυμοι να κατηγορήσουν τους «κακούς αλλοδαπούς»”

  1. συγγενείς τρώνε χωρισμένες

    Και να μην ξεχνάμε δολοφόνοι – κακοποιητές γυναικών δεν είναι μόνο οι σύζυγοι και σύντροφοι. Μια γυναίκα που θα βρεθεί μόνη, άνεργη, με μικρά παιδιά και με σοβαρά προβλήματα υγείας κακοποιείται βάναυσα από τους ίδιους της τους στενούς συγγενείς. Τη βαναυσότητα και την επινοητικότητα ως προς την πρόκληση πόνου θα τη ζήλευαν και οι βασανιστές της χούντας ή των ες ες. Και όλα αυτά γιατί είναι γυναίκα και βρέθηκε σε ευάλωτη κατάσταση, λόγω των λαθών της, εντάξει, αλλά και λόγω κάποιων συγκυριών. Καμιά “χωρισμένη” ή χήρα να μη χρειαστεί να δεχτεί τη βοήθεια των συγγενών της. Είναι θάνατος.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί