Ωμή παραδοχή Χρυσοχοΐδη στη Βουλή: « Έχουμε πολλούς τρόπους για να παρακολουθούμε τους φοιτητές» (Βίντεο)

Μάλιστα, απέδωσε στο νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίσεις που έγιναν μετά την λήξη ισχύος του συγκεκριμένου νόμου

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το βήμα της Βουλής ότι η αστυνομία αν θέλει έχει τον τρόπο να παρακολουθεί τους πολίτες. Απαντώντας στον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος κατήγγειλε προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει το φοιτητικό κίνημα βάζοντας εκατοντάδες ειδικούς φρουρούς στα πανεπιστήμια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε:

«Λέτε να πάει η αστυνομία να χειραγωγήσει τους φοιτητές. Μα σήμερα δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό. Υπάρχουν τόσα τεχνολογικά μέσα να το κάνει κανείς, από πολύ μακριά, από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, που αν ήθελες να χειραγωγήσεις, να παρακολουθήσεις, θα το έκανες. Δεν είναι για αυτό το λόγο λοιπόν. Είναι για την καταπολέμηση του εγκλήματος» σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Άραγε ήταν κρίση ειλικρίνειας του υπουργού ή απλώς του ξέφυγε;

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει η Αυγή:

Απέδωσε στο νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίσεις που έγιναν μετά την λήξη ισχύος του συγκεκριμένου νόμου

Ενόσω το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών έχει κορυφωθεί, ο πλήρως αποτυχημένος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που η αστυνομία επί των ημερών του αδυνατεί να συλλάβει έστω και έναν ύποπτο για τις δολοφονίες σε πολυσύχναστα μέρη μέρα-μεσημέρι, κατέφυγε για μια ακόμα φορά σε χυδαία ψέμματα.

Και φυσικά, όπως γράφει η εφημερίδα, τα μονίμως πρόθυμα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αναπαράξουν τις αθλιότητές του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας ξανά τα ψεύδη περί του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Είπε ο υπουργός:

«Είσαστε ακόμη περήφανοι στον ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο Παρασκευόπουλου; Κοντεύουμε  να μάθουμε τους κλέφτες με τα μικρά τους ονόματα. Σας διαβάζω για να δείτε τις συνέπειες της αφροσύνης. Σε 117 προφυλακισθέντες κατά τα έτη 2018-2020, στις 12/1/2021, ημερομηνία κατά την οποία διεξήχθη  έλεγχος στις βάσεις δεδομένων, οι 51 (ποσοστό 43,45%) είχαν αποφυλακισθεί στην απόλυτη πλειοψηφία τους επειδή η προσωρινή τους κράτηση είχε αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους ή οι ποινές τους είχαν συγχωνευθεί ή λόγω του Νόμου Παρασκευόπουλου ή ακόμα σε δύο περιπτώσεις λόγω του ότι παρήλθε το ανώτατο όριο προφυλάκισης χωρίς να έχει προσδιορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης σε πρώτο βαθμό».

Ο Χρυσοχοΐδης, χωρίς ίχνος ντροπής και με περίσσειο ψευτο-λυρισμό, απέδωσε στο νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίσεις που έγιναν μετά την λήξη ισχύος του συγκεκριμένου νόμου! Υπενθυμίζεται ότι ο «νόμος Παρασκευόπουλου», ο αποσυμφορητικός νόμος που ήταν το ίδιο αναγκαίος όσο οι αποσυμφορητικοί νόμοι που φτιάχτηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έληξε το 2017!

Αν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και των χιλιάδων προσλήψεων κομματικού στρατού με τη μορφή ανεκπαίδευτων ειδικών φρουρών, έμενε εκεί, θα μιλούσαμε απλά για ένα χυδαίο ψέμμα. Ωστόσο, πιστός στο πνεύμα του ψευδο-λυρισμού του, δεν ντράπηκε να αναφερθεί σε έναν κακοποιό αλβανικής καταγωγής.

Είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο κακοποιός μπήκε στη φυλακή το Φεβρουάριο του 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019, τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές, με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου».

Παραβλέπουμε το ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν γνωρίζει πότε έγιναν ακριβώς οι εκλογές του Ιουλίου του 2019 και πότε ορίστηκε ο ίδιος υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα όμως που έχει υπό την ευθύνη του την σωφρονιστική πολιτική, θα έπρεπε τουλάχιστον να παραδεχτεί ότι είπε άθλια ψέμματα καθώς ο νόμος Παρασκευόπουλου -επαναλαμβάνουμε- έληξε το 2017.

Δείτε επίσης: Χρυσοχοΐδης: Προκλητικά υποστήριξε ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί