Κουβέντα από Χρυσοχοΐδη για αστοχίες ενώ καίγονται για τρίτη ημέρα τα Βίλια

Αποφεύγοντας ξανά να αναφερθεί σε τυχόν λάθη ή αστοχίες στον συντονισμό και τη διαχείριση των δυνάμεων κατάσβεσης –που επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά στα Βίλια Αττικής–, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε απλώς να μιλήσει για «αντίξοες συνθήκες» που δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για συμπαγές δάσος, διαρκείς αλλαγές ανέμων και έλλειψη οδικού δικτύου, λησμονώντας πως η πυρκαγιά συνεχίζει ανεξέλεγκτη για τρίτη συνεχή μέρα να αφανίζει ένα παρθένο πευκοδάσος, ενώ σήμερα οι φλόγες έκαψαν και σπίτια στα Βίλια.  

Επίσης, ο υπουργός προφανώς έχει κλείσει τα αυτιά του στις φωνές τοπικών αξιωματούχων που μιλούν ξεκάθαρα πια για «ανικανότητα» και αναποτελεσματική διαχείριση των πύρινων μετώπων. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου της κοινότητας Βιλίων, Κώστα Μακρυνόρη, ο οποίος, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανικανότητα στο μεγαλείο της… Τίποτα άλλο».  Για «ανικανότητα» και για «αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής» έκανε λόγο και ο δήμαρχος Βιλίων, Χρήστος Στάθης.

Επίσης, πρόβλημα στον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης καταλόγισε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, λέγοντας στην ΕΡΤ πως η κατάσταση είναι τελείως εκτός ελέγχου, αν και υπάρχει άπνοια, ενώ έχει υγρασία τα βράδια και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να απαντήσει στα σχόλια της αντιπολίτευσης σχετικά με τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, σημειώνοντας ότι σήμερα επιχείρησαν όλα τα διαθέσιμα μέσα, συνολικά 29. Όσο για το ρωσικό αεροσκάφος Beriev, το οποίο δεν πέταξε από την πρώτη ημέρα των πυρκαγιών σε Κερατέα και Βίλια, ανέφερε ότι το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται τέλος πως ο υπουργός, για ακόμα μια φορά, δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί