Ο Χατζηδάκης, που… ξέρει καλά από το σκληρό μεροκάματο, ισχυρίζεται ότι το 10ωρο… “δίνει δύναμη” στον εργαζόμενο!

Το σχέδιο νόμου για την προστασία της εργασίας παρουσίασε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και σε συνδικαλιστικά στελέχη ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός που τα συνδικάτα τον κατηγορούν για “κατέβασμα” νομοσχεδίου-τερατούργημα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων, στην τοποθέτησή του ισχυρίστηκε πώς «είναι ένα νομοσχέδιο που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, προσφέροντάς του νέες δυνατότητες, ευκαιρίες και επιλογές».

Bέβαια αυτό που δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει ο υπουργός είναι πόση… δύναμη θα πάρει ένας εργαζόμενος όταν η κυβέρνηση, εφόσον περάσει το νομοσχέδιό της, θα τον υποχρεώνει να εργάζεται 10ωρα κάθε μέρα και 50ωρα κάθε εβδομάδα για όσο έχει φόρτο εργασίας η εταιρεία στην οποία απασχολείται. Πόση δύναμη και… ευεξία θα έχουν οι εργαζόμενοι τουλάχιστον επτά νέων κλάδων που θα υποχρεωθούν να εργάζονται και τις Κυριακές, μέτρο που δίνει ένα ακόμα καίριο χτύπημα στην κυριακάτικη αργία.

Πόσες δυνατότητες αποκτά ο εργαζόμενος όταν του αυξάνουν τις υπερωρίες αλλά τις κάνουν και φθηνότερες για τους εργοδότες. Και πόσο ικανοποίηση να πάρει ένας εργαζόμενος όταν η κυβέρνηση καταργεί το Σώμα Επιθεωρητών και το αντικαθιστά από την Επιθεώρηση Εργασίας, που θα είναι Ανεξάρτητη Αρχή, κατά το πρότυπο της ΑΑΔΕ, εντελώς αποκομμένης από την κοινωνία, τους εργαζόμενους, και τα δίκαια αιτήματα τους.

Documentonews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί