Απίστευτη δήλωση Χατζηδάκη: «Δεν καταργούμε τον ΦΠΑ επειδή…οι φρεγάτες κοστίζουν!»

«Οι φρεγάτες, τα αεροπλάνα στοιχίζουν» είπε με θράσος ο υπουργός Οικονομίας

Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα για να μπορεί να αγοράζει φρεγάτες και αεροσκάφη ομολόγησε ο Κωστής Χατζηδάκης, δείχνοντας τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία που στενάζει από την ακρίβεια. Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα υποστήριξε ότι αν μειωθούν ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, τότε δεν θα υπάρχουν χρήματα για τις συντάξεις.

Ειδικότερα, ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Ant1 και απαντώντας για ποιο λόγο η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετανόητη και δεν προχωρά σε μείωση φόρων, απάντησε:

«Όλα αυτά τα καταλαβαίνω αλλά θα παρακαλούσα μα γίνει κατανοητό ότι κάθε Έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκινάει την προσπάθειά του με μερικά γκολ από τα αποδυτήρια που δεν τα έχουν οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτον η εξυπηρέτηση του χρέους που παρά τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει και παρά τη μείωσή του ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει μεγάλο.

Το δεύτερο είναι οι αμυντικές δαπάνες. Οι φρεγάτες, τα αεροπλάνα, στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν (σ.σ. τα χρήματα).

Το τρίτο έχει να κάνει με τις συντάξεις. Δίνουμε 31 δισ. ευρώ ετησίως για τις συντάξεις. Τα μισά από αυτά είναι από τους φορολογούμενους, από τους φόρους. Αν πάμε και μειώσουμε τον ΦΠΑ αλόγιστα, στο τέλος δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε βασικές ανάγκες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί