Αδ. Γεωργιάδης: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα ξανακλείσουν τα καταστήματα

Ο υπουργός που αμφισβήτησε τα μέτρα ακορντεόν σήμερα τα αποθέωσε εκ νέου με δηλώσεις που κλείνουν το μάτι στην «ατομική ευθύνη»

Από μέρες έχουν αρχίσει οι διαρροές από το Μαξίμου για το διαβόητο «άνοιγμα» της αγοράς, των σχολείων, των μετακινήσεων, κυρίως ως αποτέλεσμα των δυσμενών δημοσκοπικών ευρυμάτων.

Υπουργοί – βαρόμετρα όπως οι Γεωργιάδης, Κεραμέως απαίτούσαν από καιρό την επανεκκίνηση για να αποφοστίσουν λίγο τα χαρτοφυλάκια τους από την πίεση της δημοσιότητας, εγχείρημα που ενίσχυσε η παρουσία του υποργού Γεραπετρίτη στη σύσκεψη των ειδικών.

Τις μέρες που κρούσματα, διασωληνώσεις και θάνατοι δίνουν σοκαριστικά νούμερα εύλογα αναρρωτιέται η κοινωνία με ποιά λογική δημιουργείται κλίμα success story. Αυτή η απορία άλλωστε εκφράστηκε ξεκάθαρα και στη Βουλή από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ωστόσο επιφύλασσε ένα ακόμα σκωτσέζικο ντους για την ήδη κουρασμένη κοινωνία αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσε πως τα μέτρα χαλάρωσης συνιστούν ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα», σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Για να προσθέσει “Ας εμπεδώσουμε καλά ότι πάμε σε μια πολύ αυστηρή λειτουργία της αγοράς, με πολύ συγκεκριμένους κανόνες έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα” τόνισε.

Και βάσιμα αναρωτιέται κανείς: συζητούν έστω και για τα στοιχειώδη μεταξύ τους στη κυβέρνηση; Υπάρχει σχέδιο και κεντρικός σχεδιασμός για την επανεκκίνηση ή τα οικονομικά δεδομένα αφέθηκαν τόσο στη τύχη τους που η ανάταξη τους θα αποτελέσει ρίσκο ζωής ή θανάτου;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί