Τώρα θυμήθηκαν να ανακοινώσουν τη διαγραφή προστίμων που επιβλήθηκαν στους ηλικιωμένους κατά την πανδημία

Να εμφανιστεί ενωτικός προσπάθησε ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και ανακοίνωσε τη διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν στους ηλικιωμένους, κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας ότι εκείνη την περίοδο «στην ένταση των στιγμώνχωριστήκαμε και τσακωθήκαμε» και καθώς πλέον «η σύγκρουση αυτή έχει τελειώσει» στο πλαίσιο της «συμφιλίωσης» ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία για τη διαγραφή προστίμων στους ηλικιωμένους.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση κατά την περίοδο της πανδημίας αντί να προσπαθήσει να πείσει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν ώστε να προστατευθούν από τον covid19, επέλεξε το μαστίγιο και επέβαλε πρόστιμα. Σήμερα, ο Αδ. Γεωργιάδης προσπάθησε να διαγράψει όλα αυτά και να εμφανιστεί συγκαταβατικός αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι».

«Το εμβόλιο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμβόλιο που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε από τα παιδικά μας χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού «έχει δοκιμαστεί σε όλους μας κατά τρόπου που κανένα άλλο δεν έχει δοκιμασθεί».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όσοι κάνουν το εμβόλιο «σώζουν τη ζωή τους σίγουρα» και επεσήμανε ότι «όσοι συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους τελευταία ήταν σχεδόν καθ΄ ολοκληρίαν ανεμβολίαστοι.

Ο ίδιος κάνοντας λόγο για «κανονικοποίηση» και «ετήσια εμβολιαστική κάλυψη» ενάντια στον κορωνοϊό επεσήμανε ότι «ο covid ήρθε για να μείνει» και ότι «πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό».

«Ο ετήσιος εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει ρουτίνα» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι υπάρχει η βούληση από την πλευρά της πολιτείας ώστε να χρησιμοποιηθούν «όλα τα εμβολιαστικά κανάλια» όπως και στο εμβόλιο της γρίπης ακόμη και τα φαρμακεία.

Ακόμη ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι θα γίνει καμπάνια για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, κατόπιν εορτής και ενώ το επιδημιολογικό κύμα πλησιάζει στην κορύφωση. Ο ίδιος σημειώνοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού, «ώστε να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη» και επισήμανε ότι αυτή «έχει πάει καλύτερα από πέρυσι».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επεσήμανε από την πλευρά της ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 657 εμβολιαστικά κέντρα για τον κορωνοϊό προσθέτοντας ότι όπου χρειάζεται διευρύνεται το ωράριο και γίνονται κατοίκον εμβλιασμοί.

«Δεν υπάρχει αποδεκτός αριθμός θανάτων, όταν έχουμε αντιικά φάρμακα και το εμβόλιο» σημείωσε η ίδια και γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 210.000 εμβολιασμοί κατά του covid19 ενώ υπάρχουν και 60.000 προγραμματισμένα ραντεβού.

Όσον αφορά στη γρίπη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «αρκετά υψηλό κύμα γρίπης» φέτος και πρόσθεσε ότι το 60% των ανθρώπων άνω των 60 ετών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί