Ο Άδ. Γεωργιάδης «ανοίγει» το λιανεμπόριο – Πάνω από 3.000 κρούσματα τη μέρα «βλέπουν» οι ειδικοί

Τους «στόχους» της για το λιανεμπόριο και την εστίαση διακηρύσσει η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία κι αφορμή, ενώ γιατροί κι επιστήμονες προειδοποιούν για δραματική αύξηση των καθημερινών περιστατικών και το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, με τα ημίμετρα που λαμβάνονται να μην παρέχουν καμία ουσιαστική στήριξη, αντιθέτως προοιωνίζονται τραγικές εξελίξεις.

Σήμερα, ήταν για άλλη μια φορά σειρά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ξεδιπλώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας πιθανότατα από τις 22 Μαρτίου ή μια εβδομάδα αργότερα στις 29 του μήνα.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως θα ανοίξει κανονικά και όχι με click away, αλλά με αποστολή sms στο 13032, που θα θέτει περιορισμό στον χρόνο που θα μπορεί κάποιος να κάνει τις αγορές του.

Για την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα ανοίξει σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα στις 15 Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σημειώνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η σταδιακή άρση των μέτρων θα ξεκινήσει με το λιανεμπόριο, στη συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου στις τάξεις και στα μέσα Απριλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η εστίαση. 

Νίκος Τζανάκης: Κορύφωση της πανδημίας γύρω στις 20 Μαρτίου

Δυσοίωνες είναι την ίδια ώρα, οι προβλέψεις των επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας, επιβεβαιώνοντας την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα. Μιλώντας στον Σκάι ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, ανέφερε ότι η κορύφωση θα έρθει γύρω στις 20 Μαρτίου κι ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες που θα καταγραφούν μέχρι και 3.100 κρούσματα. «Ωστόσο, ο μέσος κυλιώμενος όρος θα παραμείνει στα 2.500 – 2.550 κρούσματα», επεσήμανε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί