Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου την… είδε μικρός Μητσοτάκης! – Πώς, παρά το νόμο, τακτοποίησε “δικό του άνθρωπο”! (έγγραφα)

Τους έχουμε μάθει πια. Κάνουν νόμους, θέτουν διαδικασίες, επιβάλλουν απαγορεύσεις, αλλά πάντα για τους άλλους. Οι ίδιοι εξαιρούνται. Τους το έγραψε και το διεθνές ενημερωτικό μέσο Politico.

Δείτε: Politico, νέο άρθρο – κόλαφος για Μητσοτάκη: “Στην Ελλάδα αυτοί που επιβάλλουν τα μέτρα είναι και αυτοί που τα παραβιάζουν”

Φυσικά αυτά τα φαινόμενα δεν υπάρχουν μόνο σε επίπεδο κυβέρνησης, αλλά όπου φτάνει το χέρι των “άριστων”! Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο “άριστος” διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αυτός που αντί να τους στηρίζει και να τους ενισχύει με κάθε τρόπο, τα έχει βάλει με τους γιατρούς, και με πειθαρχικές διαδικασίες.

Τώρα, όπως θα δούμε στη συνέχεια, φαίνεται ότι θεωρεί εαυτόν έναν… μικρό Μητσοτάκη, που μπορεί να “νομοθετεί” παραβιάζοντας ακόμα και τους ισχύοντες νόμους!

(Δείτε επίσης στο τέλος του κειμένου σχετικές αναρτήσεις για την κρίση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου εξαιτίας και της αυταρχικής πολιτικής του διοικητή).

Ας δούμε λοιπόν τί έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Ελευθέριος Μαρκάκης, παραβιάζοντας τις αποφάσεις των οργάνων αλλά και τις προβλέψεις της ίδιας τη νομοθεσίας (μάλιστα όχι για πρώτη φορά – δείτε: Εκτός από την ΥΠΕ Κρήτης, ξηλώνουν και από νοσοκομεία του νησιού μη αρεστούς στους “άριστους”!)

Με απόφασή του, που μάλιστα πέρασε στο ΦΕΚ, προχώρησε στη μετάταξη υπαλλήλου με ειδικότητα ΤΕ Νοσηλευτικής σε κενή θέση διδακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για τη σχολή νοσηλευτών, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν τα σχετικά πιστοποιητικά (πτυχία κλπ) και παρά τις αντίθετες αποφάσεις – γνωμοδοτήσεις, τόσο του υπουργείου Υγείας όσο και του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου!

Μάλιστα στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 374 Γ’ τεύχος της 23ης Φεβρουαρίου 2021, αναφέρεται ότι η μετάταξη σε θέση ανώτερη από τα πτυχία και το βαθμό της γίνεται με την αρνητική γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου!

Δείτε το ΦΕΚ

Η μετάταξη, με απόφαση και μόνο του διοικητή, έγινε παρά το γεγονός ότι, εκτός από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δυο φορές το υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να γνωμοδοτήσει θετικά, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 (από τότε εκκρεμεί το θέμα) το ΔΣ του Νοσοκομείου με ομόφωνη απόφαση είχε ξεκαθαρίσει ότι η ενδιαφερόμενη δεν έχει τις προϋποθέσεις για τη μετάταξη σε ανώτερη θέση και βαθμίδα.

Σημείωση, για την ιστορία, σε βάρος της συγκεκριμένης έχουν γίνει τρεις φορές πειθαρχικές διώξεις, μία εκ των οποίων είναι σε εξέλιξη τώρα.

Δείτε τις δυο αρνητικές γνωμοδοτήσεις του υπουργείου:

Η απόφαση του Ιανουαρίου 2017 του προηγούμενου ΔΣ:

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι οµόφωνα
∆εν εγκρίνει τη µετάταξη της Μπάκα Βασιλείας µόνιµης υπαλλήλου του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής
σε κενή οργανική θέση κλάδου ΠΕ 18 ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΩΝ στο ∆.Ι.Ε.Κ. του Γ.Ν. Ρεθύµνου, για το
λόγο ότι η υπάλληλος δεν κατέχει πιστοποιηµένη επάρκεια για την επαγγελµατική κατάρτιση στο
πλαίσιο της ∆ιά Βίου Μάθησης, όπως προσδιορίζεται σχετικά στο εκάστοτε ισχύον πιστοποιηµένο
Επαγγελµατικό Περίγραµµα Εκπαιδευτή.

Δείτε επίσης σχετικές αναρτήσεις για την κρίση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου εξαιτίας και της αυταρχικής πολιτικής του διοικητή:

Η κυβέρνηση αντί γιατρών προσλαμβάνει αστυνομικούς: Κλειστή για νέες εισαγωγές η Παθολογική Ρεθύμνου

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ο διοικητής… θύμωσε και απειλεί τη διευθύντρια της Παθολογικής, επειδή μίλησε για τα προβλήματα!

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μαζικές παραιτήσεις γιατρών – Αντιδράσεις για τα προβλήματα και τις απειλές της διοίκησης

Δήλωση Α. Ξανθού για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και την πειθαρχική δίωξη της Ελένης Ιωαννίδου

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μετά τις απειλές στους γιατρούς, πειθαρχικές διώξεις από τους “άριστους”!- Στις 15 οι παραιτήσεις

Ανακοίνωση – ντροπή της ΝΔ για τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου- Δηλώνει κι ότι έχει… φάκελο γι αυτούς!

Παραιτηθείσα γιατρός νοσοκομείου Ρεθύμνου: «Όλοι οι γιατροί που φωνάζουν είναι αντιπολίτευση κι έχουν σκοπιμότητες;»

Ο απίστευτος αγώνας των γιατρών για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο Ρεθύμνου: Σε 9 μέρες καλείται να δουλέψει 120 ώρες!

Παθολογική Ρεθύμνου: Πώς οι γιατροί από 6 έμειναν 2 ενώ η διοίκηση (το μόνο που ξέρει είναι να) διώκει όσους μιλούν…

Με 15 γιατρούς λιγότερους το νοσοκομείο Ρεθύμνου – Στηρίζουν την διευθύντρια της Παθολογικής που δέχεται απειλές

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί