Εκτός από την ΥΠΕ Κρήτης, ξηλώνουν και από νοσοκομεία του νησιού μη αρεστούς στους “άριστους”!

Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οι αυθαιρεσίες της διοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, που, εκτός των άλλων, ξηλώνει μη αρεστούς προϊσταμένους στην ΥΠΕ. Ανάλογα συμβαίνουν και σε νοσοκομεία του νησιού.

Δείτε: Και καρατομήσεις “μη αρεστών” από την διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης! – Με παράνομο τρόπο ξήλωσε τη διευθύντρια Οικονομικού!

ΔΥΠΕάρχης Κρήτης: Κόβει “κεφάλια” μη αρεστών στελεχών!- Στη Βουλή οι αυθαιρεσίες της- Καταγγελία από το σωματείο της ΥΠΕ

Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου απομακρύνθηκε ο επί δεκαετία διοικητικός διευθυντής, Σαράντης Σαραντόπουλος, επειδή δεν ήταν αρεστός στον διοικητή!

Η απομάκρυνση του κ. Σαραντόπουλου έγινε στις 17 Νοεμβρίου και από τη θέση του διοικητικού διευθυντή υποβιβάστηκε στη θέση του προϊσταμένου του Τμήματος Κίνησης Ασθενών / Λογιστήριο Ασθενών.

Το έγγραφο για την αντικατάσταση του κ. Σαράντη Σαραντόπουλου αναφέρει τα εξής: 

«ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 27η – Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου αφού έλαβε υπόψη:

  1. Το ΦΕΚ 12/13-1-2020 τ. ΥΟΔΔ που αφορά το διορισμό του ως Διοικητή στο Γ.Ν. Ρεθύμνου με τριετή θητεία.
  2. Τον Ν. 3329/05 (ΦΕΚ 81/4-4-05τ.Α ́) άρθρο 7 παράγραφος 8 εδάφιο 1 που αφορά τις αρμοδιότητες του Διοικητή του Νοσ/μείου, ο οποίος έχει την ευθύνη της οργάνωσης, συντονισμού, ελέγχου και εύρυθμης λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου και εδάφιο 14 που αφορά τις αρμοδιότητες του Διοικητή του Νοσ/μείου, ο οποίος αναθέτει προσωρινά καθήκοντα Προϊσταμένου Δ/νσης, Υποδιεύθυνσης και Τομέα μέχρι την πλήρωση των θέσεων αυτών, καθώς και του εδαφίου 13 όπου αποφασίζει την τοποθέτηση των Προϊσταμένων των Τμημάτων και Γραφείων του Νοσοκομείου.
  3. Τον Ν. 3527/07 (ΦΕΚ 25/9-2-07 τ. Α ́) Κύρωση συμβάσεων υπέρ νομικών προσώπων εποπτευόμενων από Υ.Υ.& Κ.Α. και λοιπές διατάξεις.
  4. Τον Οργανισμό του Νοσοκομείου
  5. Τον Ν. 3528/2007 – Υπαλληλικός Κώδικας και τις τροποποιήσεις αυτού.
  6. Την υπ’ αριθμ. 406/17/14-10-2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου με θέμα «Σχετικά με τη θέση του Προϊσταμένου Δ/νσης Διοικητικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Ρ»

Μετά τα παραπάνω:

(α) τοποθετείται προσωρινά η κ. Κίντα Δήμητρα μόνιμη υπάλληλος του κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ κατηγορίας με βαθμό Α’, στη θέση της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας, μέχρι την τακτική πλήρωση της θέσης αυτής, σε αντικατάσταση του κ. Σαραντόπουλου Σαράντη μόνιμου υπαλλήλου του κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ κατηγορίας με βαθμό Α’ που κατέχει προσωρινά τη θέση.

(β) ο κ. Σαραντόπουλος Σαράντης μόνιμος υπάλληλος του κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ κατηγορίας με βαθμό Α’, τοποθετείται προσωρινά Προϊστάμενος του Τμήματος Κίνησης Ασθενών / Λογιστήριο Ασθενών, σε αντικατάσταση της κ. Κίντα Δήμητρας που κατέχει προσωρινά τη θέση.

(γ) η παρούσα Απόφαση αντικατάστασης ισχύει από τη Τρίτη 17-11-2020 και η παράδοση – παραλαβή των αντικειμένων να γίνει σύμφωνα με το έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου που επισυνάπτεται.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου,

Μαρκάκης Ελευθέριος».

Σε δήλωσή του στο Candiadoc ο κ. Σαραντόπουλος αναφέρει:

“Παρανομίες παρατυπίες του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου Μαρκάκη Ελευθέριου και του ΔΣ του νοσοκομείου, όπου με μορφή ηθικών, ψυχολογικών εκβιασμών και πιέσεων (mobbing) με εντολή του, με απομάκρυνε από τη θέση του Διοικητικού Διευθυντή  του νοσοκομείου, στην οποία είμαι πάνω από δέκα χρόνια, γιατί δεν είμαι αρεστός, προσπαθώντας να αποδομήσει την προσωπικότητά μου. Για τον λόγο αυτό το θέμα βρίσκεται στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων και Στο Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί