Ο απίστευτος αγώνας των γιατρών για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο Ρεθύμνου: Σε 9 μέρες καλείται να δουλέψει 120 ώρες!

“Η Ελένη Ιωαννίδου σήμερα αρχίζει την εφημερία της στις 9:00πμ και θα φύγει από το νοσοκομείο αύριο μετά τις 10 το πρωί. Δεν φαίνεται στο πρόγραμμα, μια που η εφημερία υπερβαίνει τον αριθμό των εφημεριών που επιτρέπεται από τον νόμο να κάνει, οπότε την υποχρεώνει με «εντέλλεσθε» η διοίκηση του Νοσοκομείου”

Με επιστολή του στο Candiadoc ο Παιδίατρος κ. Νίκος Βαράκης, μας γράφει για τον απίστευτο αγώνα που δίνουν οι γιατροί για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο Ρεθύμνου, παρά τις απειλές που δέχονται από τον διοικητή.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση αντί γιατρών προσλαμβάνει αστυνομικούς: Κλειστή για νέες εισαγωγές η Παθολογική Ρεθύμνου

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ο διοικητής… θύμωσε και απειλεί τη διευθύντρια της Παθολογικής, επειδή μίλησε για τα προβλήματα!

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μαζικές παραιτήσεις γιατρών – Αντιδράσεις για τα προβλήματα και τις απειλές της διοίκησης

Δήλωση Α. Ξανθού για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και την πειθαρχική δίωξη της Ελένης Ιωαννίδου

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μετά τις απειλές στους γιατρούς, πειθαρχικές διώξεις από τους “άριστους”!- Στις 15 οι παραιτήσεις

Ανακοίνωση – ντροπή της ΝΔ για τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου- Δηλώνει κι ότι έχει… φάκελο γι αυτούς!

Παραιτηθείσα γιατρός νοσοκομείου Ρεθύμνου: «Όλοι οι γιατροί που φωνάζουν είναι αντιπολίτευση κι έχουν σκοπιμότητες;»

Στην επιστολή του ο κ. Βαράκης, αναφέρει αναλυτικά:

Ποιος εφημερεύει σήμερα στην Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Ρεθύμνου;

Η Ελένη Ιωαννίδου εφημερεύει, σήμερα στην Παθολογική κλινική του Ρεθύμνου. Δεν φαίνεται στο πρόγραμμα, μια που η εφημερία υπερβαίνει τον αριθμό των εφημεριών που επιτρέπεται από τον νόμο να κάνει, οπότε την υποχρεώνει με «εντέλλεσθε» η διοίκηση του Νοσοκομείου.

Εφημέρευε την προηγούμενη Παρασκευή, Κυριακή, Τετάρτη και σήμερα Σάββατο και μέσα στην βδομάδα είχε ένα ρεπό (χθες). Δηλαδή, σε 9 μέρες καλείται να δουλέψει 120 ώρες. Σήμερα αρχίζει την εφημερία της στις 9:00πμ και θα φύγει από το νοσοκομείο αύριο μετά τις 10 το πρωί. Αναρωτιέμαι, πόσοι μπορούν πραγματικά να εκτιμήσουν τι σημαίνει συνεχόμενη εργασία για περισσότερες από 24 ώρες. Μάλιστα, εργασία που απαιτεί νοητική εγρήγορση.Όπως θα δείτε, στο πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στο site του νοσοκομείου,(ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΗΜΕΡΑΣ )η γυναίκα μου δεν φαίνεται καν να εφημερεύει, ενώ δεν φαίνεται ούτε το ΤΕΠ, ούτε η κλινική COVID γιατί όταν δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι, απλά δεν αναγράφονται τα τμήματα. Με εξαίρεση την Ελένη Ιωαννίδου, για την Παθολογική κλινική, στο ΤΕΠ και στην κλινική COVID σήμερα Σάββατο 23/1/21 (όπως και την περασμένη Κυριακή) δεν εφημερεύει άλλος ειδικευμένος.


Έχει ήδη ενημερώσει από χθες το Δ.Σ. του νοσοκομείου για τους κινδύνους της σημερινής εφημερίας, μια που καλείται να καλύψει τουλάχιστον την Παθολογική και το ΤΕΠ, και πιθανά και την COVID. Αυτό ακριβώς κάνει εδώ και περίπου 2 χρόνια σε πλείστες παρόμοιες περιπτώσεις. Όσο όμως τα προβλήματα δεν φτάνουν στην δημοσιότητα, ακόμα και για την διοίκηση απλά δεν υπάρχουν.    

Με εκτίμηση για την αλήθεια και τους Ρεθυμνιώτες.

Νίκος Βαράκης

Παιδίατρος IBCLC

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ο απίστευτος αγώνας των γιατρών για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο Ρεθύμνου: Σε 9 μέρες καλείται να δουλέψει 120 ώρες!”

  1. AvatarCitizenMitsos

    Μπράβο στους γιατρούς. Μας κάνουν περήφανους. Δε φτάνει που είναι υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και έχουν και ένα σωρό δυσκολίες του επαγγέλματος, έχουν και τους ιδεοληπτικούς γλείφτες της κυβέρνησης να παλέψουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί