Στη δημοσιότητα η σύμβαση της AstraZeneca με την ΕΕ – Με παράλειψη τμημάτων

Μετά από το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη σύμφωνη γνώμη της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca δόθηκε στη δημοσιότητα η σύμβαση (με παράλειψη ορισμένων τμημάτων της) που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών στις 27 Αυγούστου 2020.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάλεσε για μια ακόμη φορά τη βρετανοσουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca να δώσει μια λογική εξήγηση για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της.

Η επικεφαλής της Κομισιόν βρίσκεται σε δύσκολη θέση και δέχεται πλέον ανοικτές επιθέσεις και στη Γερμανία για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Δεν λογοκρίθηκε καλά το συμβόλαιο με την AstraZeneca

Σύμφωνα με το Spiegel ορισμένα σημεία που έχουν λογοκριθεί στο συμβόλαιο της Ε.Ε. με την AstraZeneca δεν είναι και… τόσο καλά μαυρισμένα και αποκαλύπτουν ορισμένες λεπτομέρειες.

Αναφορικά με τη χρηματόδοτηση η AstraZeneca λαμβάνει ποσό 870 εκατ. ευρώ για άμεσες και έμμεσες δαπάνες στις οποίες περιλαμβάνονται εργατικά και πρώτες ύλες, η λειτουργία των εγκαταστάσεων, οι ποιοτικοί έλεγχοι, φόροι και δασμοί, διοικητικό κόστος και αποθήκευση και διανομή.

Η AstraZeneca δεν θα καταγράψει ζημιές στην παράδοση των εμβολίων και εάν το κόστος ξεπεράσει τα 870 εκατομμύρια, θα ενημερωθεί η Κομισιόν.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί