Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, καταδικάζοντας «την αυταρχική ενέργεια της διοίκησης του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την αυταρχική ενέργεια της διοίκησης του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής.

Συναδέλφισσες  και Συνάδελφοι

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου όπως έπραξε από την πρώτη μέρα της πανδημίας πέρσι το Μάρτη, καλεί όλους τους εργαζόμενους ,τους συνδικαλιστές και τα σωματεία με τον μαζικό αγώνα τους να απαιτήσουν :

· Μαζικές προσλήψεις, μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

· Να καλυφτούν όλα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των τμημάτων και κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου.

· Να παρθούν υποχρεωτικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας να είναι πλέον δεδομένο και τη κατάσταση στα δημόσια Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα να είναι άσχημη ήδη από τη διαχείριση του δεύτερου κύματος λόγω των πάγιων ελλείψεων, ο αγώνας για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου, σε προσωπικό και εξοπλισμό είναι πρωταρχικής σημασίας.

Όλους αυτούς τους μήνες σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι παίρνουμε δύναμη από τις υψωμένες γροθιές των υγειονομικών που ζητούν όπλα να πολεμήσουν, ξέροντας πολύ καλά πως θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να είμαστε υγιείς. Η επίθεση που δέχονται από τα “παπαγαλάκια” της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό όπως έπεσε τόσες φορές με πιο πρόσφατη την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοέμβρη έξω από τη πύλη του Νοσοκομείου από εργαζόμενους, φοιτητές και ανέργους. Να βρουν μαζική λαϊκή απάντηση η σωρεία άρθρων που αποκρύβουν το “για ποιο λόγο και με τι αιτήματα” αντιδρούν οι υγειονομικοί απέναντι σε αυτή τη κατάσταση και απομονώνουν μόνο το “πως”. Καμία σκέψη για πειθαρχικές ποινές σε γιατρούς και νοσηλευτές που θέλουν να αγωνιστούν.

Η διάσταση που έχει πάρει η “διαμάχη” υγειονομικού προσωπικού – Διοίκησης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου αποκαλύπτει με τον πιο κυνικό τρόπο ότι οι διαχρονική πολιτική όλων των Κυβερνήσεων που πέρασαν οδήγησαν το Νοσοκομείο “στο χείλος του γκρεμού”. Αποδεικνύεται στη τελική ότι η πολιτική που προστατεύει τα κέρδη λίγων επιχειρηματιών και στο τομέα της υγείας εκτός των άλλων, δεν συμβαδίζει με τη προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι τα όσα ζούμε στους χώρους δουλειάς , με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, την εντατικοποίηση , τα τσακισμένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όπως οι υγειονομικοί συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να σώζουν ζωές αντιμέτωποι με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις σχεδόν εξαντλημένοι από τις συνεχής εφημερίες, έτσι οι εργαζόμενοι συνωστίζονται όλους αυτούς τους μήνες στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, ενώ οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία με τους ίδιους ακριβώς όρους οι οποίοι οδήγησαν στο κλείσιμο τους πριν δύο μήνες.

Αντί για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, μαζικά δωρεάν τεστ, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσους μήνες ακούμε Κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες για το τέλος της πανδημίας μέσω του γενικού εμβολιασμού , ο οποίος εν τέλει δεν θα ξεκινήσει πριν τον Ιούνιο και είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.

Φτάνει πια! Με τον οργανωμένο μας αγώνα να μην μείνουμε άλλο αποκλεισμένοι από τις ανάγκες μας. Το να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας δεν είναι ουτοπία. Δεν αποτελεί ανάγκη που διεκδικούμε να ικανοποιηθεί στο απώτερο μέλλον αλλά σήμερα που κρίνεται κυριολεκτικά η ζωή μας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να ζούμε με το φόβο και τη τρομοκρατία.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια την ώρα που η Κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου αξιοποιεί την πανδημία για να ξεμπερδέψει με κατακτήσεις αιώνων όπως σχεδιάζει με την επιβολή της 10ωρης εργασίας, το νέο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, και τον περιορισμό των διαδηλώσεων και των αγώνων των συνδικάτων.

Σε αυτή την κατάσταση καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε θέση προετοιμασίας νέων κινητοποιήσεων, διεκδικώντας:

· Να θωρακιστεί το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου με μαζικές προσλήψεις μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Να ανοίξει επιτέλους ΜΕΘ – COVID 19 και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου

· Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας , Περιφερειακών Ιατρείων και εμβολιαστικών κέντρων με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

· Μαζικά δωρεάν τεστ για όλο το λαό του Ρεθύμνου με επίταξη όλων των ιδιωτικών εργαστηρίων στην ευθύνη του κράτους.

· Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Μαζικά τεστ. Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο χώρο. Ιχνηλάτιση κάθε κρούσματος και υπεύθυνη γραπτή ενημέρωση όλων των εργαζομένων σύμφωνα με τις επιστημονικές οδηγίες και όχι ανάλογα το τι συμφέρει την εργοδοσία

                         ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Ο πρόεδρος                     Ο γ.γραμματέας                   

  Στάθης Λουκάκης              Μανόλης Σταματάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί