Στους δρόμους για τη δημόσια υγεία – Τεράστια συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο Ρεθύμνου (Βίντεο & φωτο)

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φορείς και αρχές του τόπου ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του νοσοκομείου Ρεθύμνου!

diamartyria ygeiaa rethymno (1).jpg
diamartyria ygeiaa rethymno (2).jpg
diamartyria ygeiaa rethymno (3).jpg
diamartyria ygeiaa rethymno (4).jpg
diamartyria ygeiaa rethymno (5).jpg

Ο χώρος και οι δρόμοι έξω και γύρω από το δημαρχείο Ρεθύμνου “βουλιάζουν” από κόσμο, που σπεύδει κι από άλλους νομούς της Κρήτης, συμμετέχοντας στο μεγάλο υγειονομικό συλλαλητήριο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξε συμβολικός αποκλεισμός του ΒΟΑΚ.

Δείτε: Συμβολικός αποκλεισμός του ΒΟΑΚ για τη δημόσια υγεία – Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα με την λέξη ΕΣΥ (Φωτο)

“Οι προσπάθειές μας τώρα ξεκινούν”

Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Από εδώ στo Ρέθυμνο η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο υγείας, πήρε μια ηχηρή απάντηση! 

Το σημερινό συλλαλητήριο πραγματοποιείται 2 μέρες μετα  από το συγκλονιστικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα που είναι πάνω από 1 μήνα στα μπλόκα

Απέδειξε  ότι η δύναμή του λαού μας είναι ο κοινός αγώνας, απέναντί στους κοινούς αντίπαλους που κοστολογούν τις ζωές μας δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, και βρίσκονται μέρες τώρα στα μπλόκα του αγώνα, έχουν δίκιο και θα νικήσουν  Πραγματοποιείται την ίδια μέρα που για άλλη μια φορά κοινοτοποιουνται οι φοιτητές

Δίκιο έχουν και οι φοιτητές, παιδιά κι αυτά, της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που παλεύουν ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατί είναι άδικο οι λαϊκές οικογένειες να ματώνουν για να μπορέσουν τα παιδιά τους να περάσουν σε μια σχολή με φροντιστήρια, τριπλές εξετάσεις και ελάχιστη βάση εισαγωγής και κάποιοι άλλοι να περνάνε στην αντίστοιχη ιδιωτική σχολή με ελάχιστη βάση πληρωμής.

Είναι συνέχεια των περσινών κινητοποιήσεων  που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νησί με  συμμετοχή  πάνω από 20000 λαού! Γίνεται ένα χρόνο περίπου από το έγκλημα στα Τέμπη και τους αγώνες του λαού για να μη συγκαλυφθεί και να μην επαναληφθεί το έγκλημα, με σύνθημα ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ»,

Γίνεται μια μέρα μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για το νέο χαράτσι για κάθε παραπεμπτικό εξέτασης

 Από εδώ στo Ρέθυμνο η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο υγείας, πήρε μια ηχηρή απάντηση! Οι Ρεθυμνιωτες δεν θα αφήσουν να παραδοθεί η δημόσια υγεία, το δημόσιο νοσοκομείο στα κοράκια των ιδιωτικών ομίλων! Να μετατατραπει σε κέντρο υγείας Δεν θα αφήσουν τις ζωές τους να μπουν στο ζύγι του κόστους και του οφέλους, δεν θα βάλουν τη ζωή των παιδιών τους ,των οικογενειών τους στο ζύγι των αντοχών της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου! Ο Κρητικός λαος δεν θέλει να έχει απλά πρόσβαση απαιτεί δικαιούνται ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΥΓΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για ότι μας ανήκει! Για να έχουμε πρόληψη, περίθαλψη, φάρμακο, πρόνοια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί από την πλευρά μας απαντάμε ότι δεν θα δεχτούμε γίνουμε «σταθμάρχες» σε ένα επόμενο έγκλημα σαν τα Τέμπη!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί του Ηρακλείου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνα των συναδέλφων μας υγειονομικών και όλου του ρεθυμνιωτικου λαου για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας,για να έχουν ένα νοσοκομείο που θα είναι πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό Έχουν δίκιο οι κάτοικοι του Ρεθύμνου να μην εμπιστεύονται όλους εκείνους που στα λόγια εκφράζουν ευχολόγια για τη δημόσια υγεία και στην πράξη του σκάβουν το λάκκο,θεσμοθετώντας τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, βάζοντας της ΜΚΟ να κάνουν τον εργολάβο στην καθαριότητα και σίτιση προσλαμβάνοντας γιατρούς με μπλοκακια όπως κάνει η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου Δεν   δίνουμε   συγχωροχάρτι  στην   κυβέρνηση   της   ΝΔ,   που   αξιοποίησε   την

πανδημία   ως   «ευκαιρία»   για   να   επιταχύνει   την   ίδια   επικίνδυνη   και

καταστροφική   για   τον   λαό   πολιτική:

Καμιά ανοχή στην πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν , που λένε τα ίδια με άλλα λόγια, και

έκαναν τα ίδια με τον ίδιο τρόπο! Ούτε συγχωροχάρτια, ούτε ανοχή λοιπόν

στους νεκροθάφτες της Υγείας που γιατροπορεύουν τα κέρδη των ιδιωτών.

Δεν επιλεγούμε  τις ιδιωτικοποίησεις αν αυτές λέγονται ΣΔΙΤ, ή αν λέγονται

νοσοκομείο Σαντορίνης και Παπαγεωργίου.

Δεν επιλεγούμε τον τρόπο της εισόδου των ιδιωτών στα νοσοκομεία αν αυτή

προωθείται μέσω συνύπαρξης η σύμπραξης.

Δεν επιλέγουμε αν ο εργολάβος στην καθαριότητα ήταν το ίδιο το κράτος ή ο

ιδιώτης.   Αν   είναι     ΜΚΟ     όπως   κάνουν   τώρα   στις   ΤΟΜΥ   του   νησιού,   στο

νοσοκομείου του Ρέθυμνου.

Δεν επιλέξαμε αν η περικοπή της χρηματοδότησης των νοσοκομείων θα γίνει

από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από τα ασφαλιστικά ταμεία με τη λογική

ότι κινείται κοστολογείται.

Δείξαμε  ότι   δεν   ξεχάσαμε   όπως   έκαναν   μερικοί   να   καταργήσουν   τα

απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, τα ιδιωτικά χειρουργεία, την παραχώρηση 70

κρεβατιών στις ασφαλτικές εταιρίες, την δυνατότητα των πανεπιστημιακών

γιατρών   να   έχουν   ιδιωτικό   ιατρείο,   τα   μπλοκάκια   στους   ιατρούς   και   τις

μετακινήσεις γιατρών. Και τώρα με τη σημερινή κυβέρνηση και πριν με την

κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν   ξεχνάμε  ποιος   θεοποίησε   τους   δήθεν   δωρητές   τύπου   Νιάρχου   στο

ΠΑΓΝΗ με τις δωρεές.

Ποιος   έστησε  κλινικές   μέσω   ΕΣΠΑ   που   παραμείναν   ζωντανές   από   τους

αγώνες των εργαζομένων .

Γνωρίζουν απο πρώτο χέρι ότι αυτές οι παρεμβάσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων Υπάρχει ιστορία για την σταδιακή υπολειτουργία και κλείσιμο ολόκληρων κλινικών, με υπογραφή όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και αυτών που στήριξαν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του Υπάρχει ένοχο παρελθόν από όλους τους παραπάνω που ακολουθούν και υλοποιούν κατευθύνσεις της ΕΕ ώστε να γίνουν “αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες υγείας” τα δημόσια

Στόχος τους, να απαλλαγεί ο κρατικός προϋπολογισμός από δαπάνες υγείας, που ήδη είναι κουτσουρεμένες και να στηριχτούν ακόμη πιο πολύ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της υγείας.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, που έφτασαν το δημόσιο σύστημα υγείας σε τέτοια κατάσταση που οι ασθενείς καταλήγουν να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών σαν τσουβάλια. Αποτελεί βαρβαρότητα και εξαθλίωση να πληρώνεις «γρηγοροσημο» για να πάρεις καλύτερη σειρά από κάποιον άλλο ασθενή! Η κυβέρνηση ωθεί τους υγειονομικούς στην ζούγκλα του να κοιτάνε τον ασθενή στην τσέπη και όχι στα μάτια! Όλοι όσοι κυβέρνησαν και διοίκησαν τα νοσοκομεία έχουν βάλει το χεράκι τους στη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας και έχουν όλοι ευθύνη!

Αγαπητοί φίλοι, καταλαβαίνουμε όλοι όσοι αγωνιζόμαστε εδώ, ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Γιατί, ό,τι και να λένε η κυβέρνηση, οι παπαγάλοι ότι έχουν το 41%, η αντιπολίτευση γίνεται πρώτα από όλα στους δρόμους του αγώνα! Όπως κάνουμε εμείς οι υγειονομικοί, ο λαός μας με τους αγώνες τους μικρούς και μεγάλους ,με τις συγκεντρώσεις ,τις απεργίες, όπως κάνουν οι αγρότες και οι φοιτητές!

Το μόνο «αντίπαλο δέος» στην κυβέρνηση και στην άγρια πολιτική που κλιμακώνεται και ο μόνος τρόπος για να έχουμε νίκες και κατακτήσεις, είναι αυτοί οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες, που ξεδιπλώνονται μέρα με τη μέρα. Και τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο έχοντας στο επίκεντρό ότι η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ   ΑΠΕΡΓΙΑ 28/2 ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Ο Μανώλης Χνάρης, βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε:
“Η κοινωνία του Ρεθύμνου, με την παρουσία της, αντιστέκεται για ακόμη μία φορά στην υποστελέχωση του νοσοκομείου του νομού μας! Έχει γίνει πλέον σε όλους κατανοητό ότι οι διαχρονικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού από τις σημαντικές κλινικές του νοσοκομείου μας είναι απόρροια του στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ, να υποβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να οδηγήσει τους πολίτες στην ιδιωτική Υγεία.
Είναι υποχρέωση όλων μας να διεκδικήσουμε την άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων, με ισχυρά οικονομικά και εκπαιδευτικά κίνητρα, στηρίζοντας τις δημόσιες δομές του νομού μας και κατ’ επέκταση το κοινωνικό κράτος!
Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη η οποία οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως κοινωνικό αγαθό, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και προσβάσιμο σε όλες και όλους ΕΣΥ!

Ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, μιλώντας στα ΜΜΕ υποστήριξε:

“Είναι μία μέρα γιορτής για τη δημόσια Υγεία! Μιλάμε για μία ακόμα εντυπωσιακή και μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Ρέθυμνο που θα ξεπεράσει ακόμα και την περσινή. Η δημόσια Υγεία βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Και η κοινωνία παίρνει την υπόθεση στα χέρια της, για τη διάσωσή της!”

Η Αναστασία Καπελέρη, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, σε δηλώσεις της ανέφερε πως οι προσπάθειες για ένα “δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας” ξεκινούν… “τώρα”:

“Προσπαθήσαμε με σωστή ενημέρωση να συσπειρώσουμε τους πολίτες του Ρεθύμνου και να δηλώσουν την ενεργή συμμετοχή τους για τη διεκδίκηση αυτού που δικαιούνται ως αγαθό και όχι εμπόρευμα: ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα Υγείας, ένα νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο, που να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και να προσέρχονται σε αυτό με ασφάλεια και αξιοπιστία. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες. Οι προσπάθειες τώρα ξεκινούν!”.

Ο Μανούσος Μανουσογιάννης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ρεθύμνης, είπε:

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, στον Ιατρικό Σύλλογο, σε όλα τα σωματεία και τους φορείς που οργάνωσαν αυτή τη μεγαλειώση συγκέντρωση! Κατάφεραν να ενώσουν όλο το ρεθεμνιώτικο λαό κάτω από ένα πολύ σοβαρό, πολύ επεξεργασμένο πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο δίνει απάντηση ουσιαστική στο πρόβλημα της ζωής του και της διαφύλαξης της Υγείας του!
Αυτό το πλαίσιο αιτημάτων δεν χωρά αμφισβήτηση!

diamartyria ygeia rethymno (1).jpg
diamartyria ygeia rethymno (2).jpg
diamartyria ygeia rethymno (3).jpg
diamartyria ygeia rethymno (4).jpg
diamartyria ygeia rethymno (5).jpg
diamartyria ygeia rethymno (6).jpg
diamartyria ygeia rethymno (7).jpg
diamartyria ygeia rethymno (8).jpg
diamartyria ygeia rethymno (9).jpg
diamartyria ygeia rethymno (10).jpg
diamartyria ygeia rethymno (11).jpg
diamartyria ygeia rethymno (12).jpg
diamartyria ygeia rethymno (13).jpg

Goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί