Συμβολικός αποκλεισμός του ΒΟΑΚ για τη δημόσια υγεία – Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα με την λέξη ΕΣΥ (Φωτο)

Σε συμβολικό αποκλεισμό του ΒΟΑΚ στο ύψος του κόμβου Σπηλίου, έχουν προχωρήσει συλλογικότητες, σωματεία και πολίτες, λίγες ώρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, με κύριο αίτημα τη στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος του Νομού.
Υπενθυμίζεται πως στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και το συλλαλητήριο για την δημόσια υγεία και το νοσοκομείο στο Ρέθυμνο. 

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, συμβολικά οι συμμετέχοντες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, η οποία αναφέρει την λέξη ΕΣΥ θέλοντας έτσι να τονίσουν την ανάγκη ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την καθολική απαίτηση της κοινωνίας, για την στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. 

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης στο Ρέθυμνο βρίσκονται φορείς και συλλογικότητες και απο τους γειτονικούς νομούς θέλοντας να εκφράσουν τη στήριξή τους στους πολίτες που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο  για το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μανουσάκης πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ανέφερε: “Είμαστε εδώ και από τον Άγιο Νικόλαο να δείξουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων και της Ρεθυμνιώτικης κοινωνίας ενάντια σε αυτό που επιχειρείται για την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό στα Νοσοκομεία τα οποία η κυβέρνηση τα μεγαλώνει περαιτέρω”. 

Ο Δημήτρης Βρύσαλης πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ανέφερε σε δηλώσεις του:
“Εκφράζουμε την συμπαράσταση και στήριξή μας στον αγώνα όλου του Ρεθυμνιώτικου λαού να έχει όχι μόνο νοσοκομείο, αλλά εργαζόμενους μόνιμους με μόνιμες σχέσεις εργασίας και αποκλειστικά δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες. Η λογική της κυβέρνησης των απογευματινών χειρουργείων , των εργολάβων εδώ στην Κρήτη βρίσκει την αντίσταση όλων των εργαζομένων. Σε αυτό τον αγώνα όλοι είμαστε μαζί απέναντι σε μια διαχρονική πολιτική που αφήνει τα νοσοκομεία χωρίς εργαζόμενους και θεωρεί τους ασθενείς πελάτες. Όλοι μαζί στο δρόμο. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”.

Αναμένεται να υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή δεδομένης της κινητοποίησης και των καλεσμάτων, που έχουν εκδώσει το σύνολο των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων και συλλόγων του νομού.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου έχει ενημερώσει ότι τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά το απόγευμα την ώρα του συλλαλητηρίου. Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου προτείνει οι καταστηματάρχες να είναι παρόντες στο συλλαλητήριο, επομένως τα μαγαζιά να είναι κλειστά.

boak sylallitirio 3.jpg
boak sylallitirio 4.jpg
boak sylallitirio 6.jpg
boak sylallitirio 7.jpg
boak syllaitirio 8.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί