Νέο αλαλούμ με τους εμβολιασμούς: Τώρα τους μεταφέρουν και στα νοσοκομεία

Eνώ το περίφημο σχέδιο για τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα είχε ανακοινωθεί από τα τέλη Οκτώβρη, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εμβολιασμών, κατάλαβαν ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να δουλέψει!

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο (;) εμβολιασμού της κυβέρνησης.

Eνώ το περίφημο σχέδιο για τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα είχε ανακοινωθεί από τα τέλη Οκτώβρη, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εμβολιασμών, κατάλαβαν ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να δουλέψει! Αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, οι εμβολιασμοί μεταφέρονται και στα νοσοκομεία από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που είχαν δημιουργηθεί από το υπουργείο Υγείας. Η μεταφορά κρίθηκε απαραίτητη λόγω έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας που είχαν σχεδιαστεί για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Ήδη ηλικιωμένοι που από χθες το βράδυ κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, καλούνται να πάνε σε νοσοκομείο για να κάνουν το εμβόλιο. Επισήμως με βάση την ενημέρωση που έχει σταλεί στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, οι εμβολιασμοί στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

Στον νέο αιφνιδιαστικό σχεδιασμό του υπουργείου υγείας έχουν ενταχθεί ακόμη και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως είναι το Δρομοκαΐτειο, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται τα ραντεβού.

Πάντως η μεταφορά των εκατομμυρίων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού από τα Κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού.

Τι ισχυρίστηκε ο Διοικητής της Α ΥΠΕ στο ethnos.gr

Ο Διοικητής της Α ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης μιλώντας στο ethnos.gr σημειώνει ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στο υπουργείο Υγείας να γίνονται οι εμβολιασμοί και στα νοσοκομεία. Όπως τονίζει: «Ήταν δική μου εισήγηση στο υπουργείο ήταν να μπουν και στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί. Είχα ήδη επικοινωνήσει με το προσωπικό και τα αρμόδια όργανά τους και δεν υπήρχαν αντιρρήσεις. Άλλωστε τα νοσοκομεία δεν επιβαρύνονται πρόσθετα καθώς διατηρήσαμε τις «γραμμές» των εμβολιασμών που είχαμε ανοίξει για το υγειονομικό προσωπικό».

Έτσι σύμφωνα με τον κ.Στάθη στην Α’ Υγειονομική Περιφέρεια θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και συνολικά θα υπάρχουν 245 σημεία για το εμβόλιο. Τα 193 στα Κέντρα Υγείας και τα υπόλοιπα στα νοσοκομεία.

«Δεν θα επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία από τη διαδικασία» καταλήγει μεταξύ άλλων ο κ.Στάθης στο ethnos.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολίτες που είχαν λάβει μήνυμα για τον εμβολιασμό τους ενημερώθηκαν με νέο SMS ότι αλλάζει ο τόπος και θα εμβολιαστούν σε νοσοκομείο.

Πολύ περισσότερο που όσοι εμβολιάζονται για περίπου είκοσι λεπτά της ώρας θα πρέπει να παρακολουθούνται για τυχόν παρενέργειες από γιατρούς.

Η βόμβα στα θεμέλια του εμβολιασμού των πολιτών έρχεται λίγες ώρες μετά το απίστευτο μπάχαλο που προκλήθηκε με τα ραντεβού των άνω των 85 ετών με ηλικιωμένους να καλούνται να ταξιδέψουν από την Σύρο στη Σαντορίνη για το εμβόλιο, από την Κω στη Ρόδο και από τα Τζουμέρκα στην Άρτα.

Η νέα αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αναταραχή στα νοσοκομεία, τα οποία με την τρομακτική πίεση που δέχονται όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και στον εμβολιασμό πάνω από εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Δεν έκαναν προσλήψεις στα Κέντρα Υγείας

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, επεσήμανε ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω μειωμένων προσλήψεων προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και αποκάλυψε ότι η απόφαση αιφνιδιάζει τους γιατρούς και νοσηλευτές, αφού τα εμβολιαστικά κέντρα είχαν στηθεί μόνο για τον εμβολιασμό των  υγειονομικών.

«Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορωνοιού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού. Για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραδεχθεί ότι είναι και οι δόσεις λίγες και οι δομές για τον εμβολιασμό αφού από τα 1018 κέντρα λειτουργούν μόνο 233.

Με πληροφορίες από ethnos.gr, avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Νέο αλαλούμ με τους εμβολιασμούς: Τώρα τους μεταφέρουν και στα νοσοκομεία”

  1. καμιά προτεραιότητα για τους βαριά ευπαθείς νέους εργαζόμενους

    Εν τω μεταξύ υπάρχουν νέοι άνθρωποι που έχουν και παιδιά να θρέψουν και είναι σοβαρά ευπαθείς ή ζούν με ένα πνεύμονα και ο γιατρός τους συμβουλεύει “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παράθυρο για προτεραιότητα, αυτή τη στιγμή για τον εμβολιασμό είναι οι 85+, μετά θα βγει αναγγελία για τους 80+ και πάει λέγοντας..”. Αυτή τη στιγμή αν είσαι νέος ευπαθής που έχεις να θρέψεις τον εαυτό σου και τα παιδιά σου, ο γιατρός συμβουλεύει “να προσέχεις”… Και καλή τύχη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί