Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό παρουσιάστηκαν προβλήματα

Από τη Σύρο κλείνουν ραντεβού στη Σαντορίνη και από την Κω στη Ρόδο

Σοβαρά προβλήματα, που αναδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία έχει σχεδιαστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού των άνω των 85 ετών, παρατηρούνται την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας.

Σε ηλικιωμένο από τη Σύρο έκλεισαν ραντεβού να εμβολιαστεί στη Σαντορίνη με δεύτερη εναλλακτική πρόταση τη Νάξο.

Σε ηλικιωμένο από την Κω, του έκλεισαν ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο στην Ρόδο και σε ηλικιωμένο από την Ναύπακτο στον Βόλο!

Οι καταγγελίες για ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα σε απόσταση έως και 100 χιλιομέτρων από την κατοικία, πέφτουν βροχή με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργο Γεωργαντά, να επιβεβαιώνει στον ΑΝΤ1 το μπάχαλο και την προχειρότητα αφού υποστήριξε ότι θα υπάρξουν ειδικές ανακοινώσεις και προγραμματισμός από το υπουργείο Υγείας σε δεύτερο χρόνο.

Ο Γ. Γεωργαντάς προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αποδίδοντας στον ταχυδρομικό κώδικα το πρόβλημα, λέγοντας ότι ένας κώδικας καλύπτει περιοχή 50-60 χιλιομέτρων.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, δεν αναφέρθηκεστο πραγματικό  πρόβλημα που οφείλεται στον πολύ μικρό αριθμό εμβολιαστικών κέντρων. 

Όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει στις 8 Ιανουαρίου σε σύσκεψη με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τα εμβολιαστικά κέντρα είναι μέχρι στιγμής 223 από 1018 που είχαν ανακοινωθεί.

Μάλιστα, στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφού είχε ομολογήσει εμμέσως πλην σαφώς ότι μπαίνει φρένο στους εμβολιασμούς, παραδεχόμενος ότι είναι λίγα τα εμβόλια και περιορισμένες οι διαθέσιμες δομές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει και το περιβόητο ότι δεν έχει νόημα να επιταχύνει η κυβέρνηση καθώς «Όπως, άλλωστε, λέει και ο σοφός ελληνικός λαός μας, όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Με την πρεμιέρα της πλατφόρμας για τα ραντεβού εμβολιασμών για τους άνω των 85 ετών, μάλλον ο πρωθυπουργός θα πρέπει να σκεφτεί την παροιμία «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί