Στα 7 τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στο Γεράνι

Ανησυχία στην κοινωνία του Γερανίου έχουν προκαλέσει τα θετικά κρούσματα κορονοϊού, που έχουν θέσει σε εγρήγορση όλους τους κατοίκους.

Δείτε: Ανησυχία για νέα κρούσματα του ιού σε χωριό της Κρήτης

Σύμφωνα με το goodnet.gr, πρόκειται για 7 συνολικά κρούσματα.

Δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι, ένας 90χρονος και μία 83χρονη, από το χωριό νοσηλεύονται στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ενώ δύο άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 90χρονου και τρία άτομα από το περιβάλλον της 83χρονης έχουν βρεθεί θετικά στον covid19, έχοντας τεθεί σε καραντίνα. Τουλάχιστον δυο ακόμα αποτελέσματα τεστ σε ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος τους αναμένονται. Παράλληλα, πολλά ακόμα άτομα από τις στενές επαφές των δύο οικογενειών έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα, καθώς δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και δεν τους έχουν γίνει τεστ, ωστόσο υποχρεούνται να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό για 14 μέρες.

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία με την κοινότητα να ζητά να γίνουν άμεσα rapid τεστ σε όλους τους κατοίκους, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια των εορτών ήταν καθημερινή η επαφή πολλών κατοίκων.

Την ίδια στιγμή, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον δήμο θα κάνουν άμεσα απολύμανση των δημόσιων χώρων και των κάδων απορριμμάτων, όπως έγινε άλλωστε χθες σε περιοχή ανατολικά του δήμου Ρεθύμνου, από τον Τσεσμέ ως την Αμνάτο, όπου είναι γνωστό ότι υπήρξαν κρούσματα.

Άλλωστε, το γιορτινό τραπέζι που «έδωσε» επτά κρούσματα κορωνοϊού κινητοποίησε τις αρχές, αν και στην πραγματικότητα τα κρούσματα διαχέονται σε διάφορες περιοχές του δήμου και όχι στην Αμνάτο, όπου έχει εντοπιστεί ένα θετικό δείγμα.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες, οι μολύνσεις έχουν ξαφνικά εκτοξευθεί, από εκεί που για δυόμιση εβδομάδες το Ρέθυμνο ήταν απολύτως αρνητικό, γίνεται πλέον προσπάθεια να υπάρχει αναχαίτιση αυτού του κλίματος διασποράς, που έδωσε επισήμως 13 κρούσματα το τελευταίο διήμερο (με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ), αλλά βάσει των γνωστών κρουσμάτων στις υπηρεσίες, είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν και επιπλέον.

Σε κάθε περίπτωση, ο απόηχος των γιορτών είναι αυτός που απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες που καλούν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν πολύ περιορισμένες μετακινήσεις, ειδικά σε σημεία όπου έχουν εντοπιστεί μολύνσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί