Χ. Μαμουλάκης: Κυβερνητικός εμπαιγμός απέναντι στους μικρο-ιδιοκτήτες ακινήτων

“Δεν έχουν λάβει ούτε σεντ για τις μειώσεις των ενοικίων”

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν ​λόγο για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση από την Κυβέρνηση της ΝΔ για τις μειώσεις των ενοικίων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τον Μάρτιο του 2020, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν από την Κυβέρνηση της ΝΔ την υπόσχεση ότι θα καλυπτόταν, μέσω συμψηφισμού, οι απώλειες που προέκυπταν από τις μειώσεις των ενοικίων των επιχειρήσεων. Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, αυτή η υποχρέωση παραμένει ανεκπλήρωτη.

Για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί με προχειρότητα που έχει άμεσο, αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο σε μεγάλη μερίδα πολιτών που ανήκουν σε μικρή ή/και μεσαία εισοδηματική τάξη, ενώ επηρεάζει αρνητικά και τη σχέση ενοικιαστών – ιδιοκτητών. Διαφεύγει μάλλον από τα στελέχη του πανάκριβου «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών – υπολογίζεται στο 95% – στηρίζεται σε αυτά τα χρήματα για να καλύψει πάγιες οικογενειακές ανάγκες. Όπως επίσης και το ότι αυτή η ανακολουθία, δημιουργεί ένα ακόμα ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων, που επηρεάζει σημαντικά κι άλλους τομείς της οικονομίας.

Ας καταλάβουν στην Κυβέρνηση της ΝΔ ότι, όπως λέει ο λαός μας, «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται». Κι ας σταματήσουν τον εμπαιγμό απέναντι στους μικρο-ιδιοκτήτες ακινήτων.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί