Σητεία: Εννιά στους δέκα γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο

“Οι γονείς σε όλο το Δήμο είναι σε μεγάλη ανησυχία και ήδη οι σύλλογοι έχουν πάρει θέση στο θέμα κατά του ανοίγματος”

Εννιά στους δέκα γονείς δεν έστειλαν σήμερα Δευτέρα, πρώτη μέρα της λειτουργίας των σχολείων, τα παιδιά τους σε όλο το Δήμο Σητείας, από την πόλη μέχρι και τις τοπικές κοινότητες.

Δείτε ακόμη: Γονείς από τη Σητεία: Πώς στέλνετε τα παιδιά μας σχολείο με τόσα κρούσματα στην περιοχή;

Η πρόεδρος της ένωσης συλλόγων γονέων του Δήμου, η κ. Τσούκη Κατερίνα μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε ότι έστειλαν ως ένωση την επιστολή για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων για 15 μέρες και τη συνέχεια της τηλεκπαίδευσης, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει την απόφαση του Δημάρχου.

Δείτε επίσης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία στο Δήμο Ιεράπετρας ζητά ο Δήμαρχος

Είναι μια απόφαση πέρα από κάθε λογική. Προσπαθήσαμε να δώσουμε την εικόνα της περιοχής σε περίπτωση που κάποιοι δε γνωρίζουν τι συμβαίνει στην περιοχή μας. Οι γονείς σε όλο το Δήμο είναι σε μεγάλη ανησυχία και ήδη οι σύλλογοι έχουν πάρει θέση στο θέμα κατά του ανοίγματος. Όσο για τα ελάχιστα παιδιά που έχουν πάει σήμερα σχολείο είναι δώρον άδωρο  αφού δε μπορούν να κάνουν μάθημα διότι σύμφωνα με τη νομοθεσία όταν απουσιάζει το 1/3 του τμήματος ο εκπαιδευτικός δε μπορεί να διδάξει. Πάντως οι εκπαιδευτικοί είναι εκτεθειμένοι γιατί πρέπει να πάνε στη δουλεία τους χωρίς να μπορούν να προχωρήσουν το διδακτικό τους έργο», σημειώνει η πρόεδρος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί