Η κυβέρνηση απαξιώνει την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία αλλά παραδέχεται ότι η διασπορά έχει κατακλύσει τα σχολεία

Στην έμμεση παραδοχή ότι η διασπορά της πανδημίας έχει κατακλύσει τα σχολεία και τους μαθητές προχώρησε ο Γιάννης Οικονόμου, αρνούμενος ωστόσο να ανακοινώσει μέτρα για την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, απαξίωσε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για ανοιχτά αλλά και ασφαλή τα σχολεία, ισχυριζόμενος ότι είναι ανεφάρμοστη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε μεταξύ άλλων την αλλαγή του πρωτοκόλλου 50%+1, δηλαδή να πρέπει να νοσήσουν πάνω από τα μισά παιδιά ενός τμήματος για να κλείσει. Η πρόταση αυτή, προβλέπει το κλείσιμο ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για 3 μόνο μέρες και την υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων μετά από 3 μέρες αφού πρώτα όλοι οι μαθητές έχουν υποβληθεί σε δωρεάν μοριακό τεστ «ώστε να σταματήσουμε την αλυσίδα της μεταδοτικότητας».

Δείτε επίσης: Τσίπρας σε ΔΟΕ: Καταθέτουμε πρόταση για ανοιχτά αλλά και ασφαλή τα σχολεία

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι «αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας, τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν». Δηλαδή ομολόγησε ότι η διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που πλέον δεν μπορούν να κλείνουν όταν εμφανίζονται κρούσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία μόνο το Νοέμβριο είχαμε 45.000 κρούσματα σε μαθητές. Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα πάνω από 10.000 κρούσματα εμφανίστηκαν σε παιδιά.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.719, αποτελώντας το 24% (0% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων (Iso Week 47).

Πίνακας με κρούσματα ανά ηλικία
(ΕΟΔΥ)

Κατά τα άλλα ο Γιάννης Οικονόμου πανηγυρίζει για το γεγονός ότι τα σχολεία δεν κλείνουν παρά τα χιλιάδες κρούσματα. Πώς άλλωστε να κλείσουν όταν βάσει πρωτοκόλλου πρέπει να νοσήσουν πάνω από τα μισά παιδιά ενός τμήματος.

«Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Αυτή τη στιγμή μόλις 12 στα 80000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών» σημείωσε.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η Κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!! Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας, τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν. Παράλληλα, επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη.

Αυτά λέει ο κ. Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η Κυβέρνηση.

Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Αυτή τη στιγμή μόλις 12 στα 80000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων Γενικής Παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38000 προσλήψεις αναπληρωτών. Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες, παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον της νεολαίας μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί