Έκθετη η κυβέρνηση: Νέες καταγγελίες νοσοκομειακών γιατρών για ακυρώσεις εμβολιασμών υγειονομικών

Aκυρώθηκαν 470 εμβολιασμοί στο “Γεννηματάς”

Έπειτα από το χθεσινό (1/1) μπαράζ νέων καταγγελιών αναφορικά με τις ακυρώσεις εμβολιασμών σε υγειονομικούς, τόσο η παράταξη υγεινομικών «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» , στην οποία μετέχει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, όσο και η ΠΟΕΔΗΝ, τοποθετήθηκαν με δηλώσεις τους επί του ζητήματος, θέτοντας ερωτήματα προς το υπουργείο Υγείας.

Δείτε επίσης: Ιδού γιατί ήρθε το νέο Lockdown: Μετά τη μη ενίσχυση του ΕΣΥ, 4η από το τέλος η Ελλάδα παγκοσμίως σε εμβολιασμούς!

«Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις ; Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ; Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα (αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, αυτοαπασχολούμενοι οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών – διαγνωστικών κέντρων – εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε δομές όπως π.χ. φροντίδας ηλικιωμένων κλπ) ; », αναφέρει χαρακτηριστικά το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή», με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, να δηλώνει, στο ίδιο μήκος κύματος:

«Η Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα είναι επιβαρυμένες περιοχές από το κορονοϊό και ως εκ τούτου και μία εβδομάδα νωρίτερα να πετύχουν οι εργαζόμενοι την ανοσία, είναι κέρδος για το σύστημα και μπορεί να είναι σωτήριο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι εμβολιασμοί ενημερωνόμαστε σήμερα από σωματεία αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία όλης της χώρας. Γιατί; Μετράμε πολλές απώλειες συναδέλφων από κορονοϊό. Μόλις προχθές πέθανε ο 18ος συνάδελφος ένα παλικάρι 36 ετών αθλητικός, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και χωρίς καταχρήσεις. Συνάδελφος της 4ης ΥΠΕ»

Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, στο twitter, «αναβλήθηκαν σήμερα (2/1), 470 ραντεβού για εμβολιασμό υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» Αθήνας, κλεισμένα για Δευτέρα 4/1».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, ενώ τα συνεργεία και οι χώροι για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, βρίσκονταν σε ετοιμότητα, έπειτα από «άνωθεν εντολή», η διαδικασία ακυρώθηκε επ’ αόριστον.

Η ανάρτηση του Πάνου Παπανικολάου:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή»:

« Χθες 31/12/20, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι υγειονομικοί από όλη την χώρα, έγινε αιφνιδιαστικά «άνωθεν ενημέρωση» πως ακυρώνονται επ’ αόριστον οι εμβολιασμοί COVID του υγειονομικού προσωπικού που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 4/1 όσον αφορά τα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών κ.ά. Χαρακτηριστικό δε είναι πως αφορά μέχρι στιγμής 5 διαφορετικές ΥΠΕ (1η, 3η, 4η, 5η, 6η) από τις 7 συνολικά.

Αυτό έρχεται δυο μόλις μέρες μετά το σκάνδαλο με τους «κατά προτεραιότητα» εμβολιασμούς «κυβερνητικών παραγόντων» και εγείρει νέα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει άμεσα να απαντήσει :

    • Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις ;

    • Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ ;

    • (Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει όλο το προσωπικό της δημόσιας περίθαλψης, νοσοκομείων – ΚΥ – ΕΚΑΒ)

    • Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα (αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, αυτοαπασχολούμενοι οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών – διαγνωστικών κέντρων – εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε δομές όπως π.χ. φροντίδας ηλικιωμένων κλπ) ;

Χρόνια Πολλά σε Όλες και σε Όλους με Υγεία

Καλή Αγωνιστική και Ανατρεπτική Χρονιά

Στο Πλευρό των Ασθενών μας και στον Αγώνα για την Υγεία του Λαού,

Θα Νικήσουμε !»

Ολόκληρες οι δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ:

«Αργά χθες (31/12) το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων».

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Έκθετη η κυβέρνηση: Νέες καταγγελίες νοσοκομειακών γιατρών για ακυρώσεις εμβολιασμών υγειονομικών”

  1. CitizenMitsos

    Ούτε ο Υπερδυπεάρχης δεν ξέρει την δικαιολογία. Μάλλον είχαν προτεραιότητα η σύζυγος του Κωστή Χατζηδάκη, ο Πιερρακάκης και ο Αιμίλιος Αντ. Βουγιουκλάκης που είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ.

  2. ΥΠΟΔΥΠΕΑΡΧΗΣ

    ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ;
    ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΩΣ ΠΟΤΕ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΓΝΗ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί